-ALMAN BASINI TÜRKİYE'NİN AB ÜYELİĞİNE ‘ALTERNATİF’ İSTEDİ

- Tagesspiegel gazetesi, Türkiye’nin AB'ye üyelik sürecinin “çoktan maziye karıştığını” savunarak “AB ve Türkiye'nin ilişkilerini yeniden tanımlayacakları yeni bir ortaklık daha iyi olacaktır” görüşünü öne sürdü.

DÜNYA - 2016-06-14 15:33:38

BERLİN(ANKA) - Alman Federal Meclisi'nde 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelenmesinin ardından Almanya-Türkiye ilişkilerinde yaşanan gerginlik ve karara destek veren 11 Türk kökenli Alman milletvekillerine tepkiler devam ederken Tagesspiegel gazetesi,  Türkiye’nin AB’ye katılmasına karşı çıkarak AB üyeliğine “alternatif” bulunmasını istedi.  

Berlin'de yayımlanan Tagesspiegel gazetesi, DWelle Türkçe’nin yansıttığı yorumunda Türkiye'nin AB üyeliğine “uzun vadeli bir alternatif” bulunması gerektiği görüşünü savundu. Gazete şu görüşleri dile getirdi:

"Cem Özdemir gibi Türkiye'yi eleştirenlerin çoğu Ankara'ya AB kapılarının kapatılmaması çağrısı yapıyor. Erdoğan sonrasında ülkenin demokrasi yolunu yeniden bulabileceğine dikkat çekiyorlar. Bu iyi niyetli bir yaklaşım olsa da ne Ankara'ya ne de AB'ye yararı var. AB ve Türkiye'nin ilişkilerini yeniden tanımlayacakları yeni bir ortaklık daha iyi olacaktır. AB'ye üyelik süreci çoktan maziye karışmış olsa bile bu tür uzun vadeli bir birlikteliğe ihtiyaç vardır."(ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri