-NEW YORK SAVCISI SARRAF DURUŞMASININ ERTELENMESİNİ İSTEDİ

-New York Savcı Bharara, Perşembe günü yapılması öngörülen Rıza Sarraf’a ilişkin kelafet duruşmasının 20 Haziran’a kadar ertelenmesini istedi. Hukukçular da, iki tarafın da uzlaşması sonucunda hakimin erteleme kararı alabileceğini düşünüyor.

DÜNYA - 2016-06-14 15:33:38

NEW YORK (ANKA) – ABD’de İran ambargosunu delmek, banka sahteciliği ve kara para aklama gibi suçlamalarla tutuklu bulunan İran kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf’a ilişkin yargı sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, Perşembe günü yapılacak kefalet duruşmasının ertelenmesini talep etti.

Preet Bharara, Sarraf davasının yargıcı Richard Berman’a hitaben yazdığı bir dilekçede, iş yoğunluğundan ortaya çıkan seyahatleri gerekçe göstererek, duruşmanın 20 Haziran gününe ertelenmesini istedi.

Sarraf ile ilgili gelişmeleri çok yakından izleyen Amerika’nın Sesi’ne (VOA) göre, savcı Bharara, savunma avukatlarıyla duruşmanın ertelemesi konusunda görüştüklerini, belirlenen gün ve erteleme için uzlaştıklarını belirtti.

Bharara, dilekçesinde Yargıç Berman’dan 20 Haziran’a ertelenmesini istedikleri duruşma için uygun bir saat vermesini de talep etti. 

VOA da “Hukukçular, iki tarafın da uzlaşması sonucunda hakimin erteleme kararı alabileceğini düşünüyor” dediği haberinde  New York Güney Bölgesi Federal Mahkeme takvimi listesinde Sarraf’ın 16 Haziran’da yapılacak duruşmasının yer almadığı görüldüğüne dikkat çekti. (ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri