-ALMAN HÜKÜMETİNDEN YAPTIRIM TEHDİDİ: OTURMA İZNİNİ UZATMAYACAĞIZ

-Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, “soykırım” tasarısına onay veren Türk kökenli milletvekillerine "tehdit" kampanyasına katılanları oturma iznini uzatmamakla tehdit etti. Krings "Bu şekilde düşünen ve konuşan kişiler Almanya'ya ve Alman hukuk düzenine entegre olmamış demektir. Tabii ki bu durum oturma izni ile ilgili kararlarda dikkate alınmalıdır" dedi.

DÜNYA - 2016-06-14 15:33:37

BERLİN(ANKA) – Almanya’da Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını “soykırım” olarak niteleyen tasarısına destek veren Türk kökenli 11 milletvekillerine yönelik sert tepkiler sürerken Alman Hükümeti’nden  ağır yaptırım uyarısı geldi. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, tehdit kampanyasına katılanları oturma iznini uzatmamakla tehdit etti.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı Hristiyan Demokrat Birlik partili İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings, DWelle’nin yansıttığı açıklamalarında Almanya'daki Türklere, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk kökenli Alman milletvekillerine yönelik kışkırtmalarına katılmamaları” çağrısı yaptı.

Krings, Rheinische Post gazetesine verdiği demeçte, "Bu şekilde düşünen ve konuşan kişiler Almanya'ya ve Alman hukuk düzenine entegre olmamış demektir. Tabii ki bu durum oturma izni ile ilgili kararlarda dikkate alınmalıdır" sözlerini kullandı. (ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri