-AB KOMİSYONU TÜRKİYE İLE MÜLTECİ ANLAŞMASINI DEĞERLENDİRECEK

- Avrupa Komisyonu’nun Çarşamba günü yeni terörle mücadele stratejisi ile AB-Türkiye mülteci anlaşmanın işleyip işlemediğine ilişkin bir değerlendirmeyi yayınlaması bekleniyor.

DÜNYA - 2016-06-13 16:22:54

BRÜKSEL / ANKARA (ANKA) – Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşması ve bu çerçevede Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin sağlanmasına ilişkin tartışmalar sürerken Avrupa Komisyonu’nun bu hafta anlaşmanın işleyip işlemediğine iişkin bir değerlendirmeyi yayımlaması bekleniyor.

İngiltere’nin AB’den ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin olarak 23 Haziran’da yapılacak kritik referandumun AB’nin bu haftaki başlıca gündem maddesini oluşturmasına kesin gözüyle bakılıyor. “Birleşik Kraliyeti’nin AB’deki son haftası?” diye soran EUObserver’e göre, AB’nin bu haftaki gündeminde AB ile Türkiye arasındaki göç anlaşması da bulunuyor.

-YENİ “TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİSİ” AÇIKLANACAK-

Haberde Avrupa Komisyonu’nun Çarşamba günü yeni bir terörle mücadele stratejisini açıklaması öngörüldüğü belirtilirken Komisyon’un ayrıca AB-Türkiye göçmen anlaşmasının işleyip işlemediğine ilişkin bir değerlendirmeyi de yayımlayacakğına dikkat çekildi. (ANKA)(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri