-İNGİLİZ BAKANI: TÜRKİYE AB’YE GİRERSE HER YIL 100 BİN GÖÇMEN GELİR

-İngiltere’nin AB karşıtı İstihdam Bakanı Priti Patel, Türkiye’nin AB’ye girmesi durumunda her yıl ülkeden İngiltere’ye 100 bin göçmenin geleceğini öne sürdü.

DÜNYA - 2016-06-13 16:22:54

LONDRA (ANKA) - İngiltere’nin AB’den çıkıp çıkmayacağına ilişkin referanduma 10 gün kala “Brexit” yanlıları, Türkiye’yi hedef almaya devam ediyor. Cameron Hükümetinin AB karşıtı üyelerinden İstihdam Bakanı Priti Patel, Türkiye’nin AB’ye girmesi durumunda her yıl ülkeden İngiltere’ye 100 bin göçmenin geleceğini iddia etti.

Göçmen bir ailenin kızı olan Priti Patel, Türkiye'nin AB’ye girmesi durumunda İngiltere'ye Türkiye'den her yıl 100 bin göçmenin geleceğini savunurken AB üyeliğinin devamından yana olan Başbakan David Cameron’u da eleştirdi.

BBCTürkçe’ye göre, Patel "Türkiye'nin AB'ye üye olması yılda 100 bin göçmen daha demek. Bu bile tek başına Başbakan David Cameron'ın göçmen sayısını yüzbinlerden, onbinlere indirme vaadini boşa çıkartıyor" dedi.

Bu arada, Telegraph gazetesi, Patel'in bu sözleriyle göç karşıtı sivil toplum kuruluşu Migration Watch'un, Türkiye'nin AB’ye girmesi durumunda İngiltere'ye gelen net göçmen sayısının yılda 420 bini bulabileceği iddiasını içeren raporuna destek verdiğini yazdı. (ANKA)

(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri