-BAN Kİ-MOON ÇİPRAS'LA TÜRKİYE İLE MÜLTECİ ANLAŞMASINI GÖRÜŞECEK

-BM Genel Sekrreteri Ban Ki-Moon 17 Haziran’da Atina’da 18 Haziran’da ise binlerce mültecinin barındığı Midilli adasını ziyaret edecek. Ban Ki-Moon’un Yunan Başbakanı Çipras ile görüşmesinde AB-Türkiye anlaşmasının uygulaması ve Kıbrıs müzakerelerini ele alması bekleniyor.

DÜNYA - 2016-06-13 16:22:53

NEW YORK/ATİNA (ANKA) – Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, bu hafta Yunanistan’a yapacağı ziyaret sırasında Atina'nın yanısıra binlerce göçmen ve mültecinin barındığı Ege’deki Midilli adasını da ziyaret edecek. Ban Ki-moon Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile AB-Türkiye mülteci anlaşmasının uygulamasını da görüşecek. 

Ban Ki-moon’un,  17 Haziran’da Atina’da Aleksis Çipras ile yapacağı görüşmede mülteci sorununun ağırlıklı gündem maddesini oluşturacak. Görüşmelerde AB-Türkiye mülteci anlaşmasının uygulmamasının ele alınması bekleniyor.

Bu arada,  Yunan medyasına göre, görüşmelerde BM’nin gözetiminde altında yapılan ve bu yılın içerisinde sonuçlandırılması umudu bulunan Kıbrıs barış müzakereleri üzerinde durulacak.

Atina’da görüşmelerin ardından 18 Haziran’da Midilli’ye geçecek olan Ban Ki-moon, adadaki göçmen ve mülteciler ile buluşacak.  Bu çerçeve Ban Ki-moon uluslararası toplumun desteğinin artırılması gereğini vurgulaması beklentisi de bulunuyor.

Ban Ki-moon, Midilli ziyaretine ilişkin New York’ta yaptığı açıklamada “Midilli’yi durumu incelemek ve dayanışmamı dile getirmek üzere ziyaret edeceğim” dedi ve “yüzlerce Suriyeli ve diğer mülteci ve göçmenlerin Akdeniz’de ölmeye devam ettiğine” dikkat çekti. (ANKA)(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri