-BRETT MCGURK: SDG MENBİC’E DOĞRU İLERLİYOR

-ABD’nin IŞİD Karşıtı Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak ve Suriye’de IŞİD’le mücadele eden güçlerin kaydettiği ilerlemeyi Twitter üzerinden duyururken, “Irak ve Suriye’de IŞİD için kötü bir gündü” dedi.

DÜNYA - 2016-06-12 12:24:17

WASHİNGTON (ANKA) – ABD’nin IŞİD Karşıtı Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak ve Suriye’de IŞİD’le mücadele eden güçlerin kaydettiği ilerlemeyi Twitter üzerinden duyururken, “Irak ve Suriye’de IŞİD için kötü bir gündü” dedi.

McGurk, Suriye ve Irak’ta IŞİD’le yürütülen mücadelede yaşanan son gelişmeleri Twitter adresi üzerinden duyurdu. YPG’nin de yer aldığı, Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) Menbic’e doğru ilerleyişine vurgu yapan McGurk, “Felluce’de Irak güçleri, IŞİD teröristlerine karşı yeni ilerlemeler kaydetti. SDG, Menbic’e doğru ilerledi” dedi. ABD’li yetkili, bu sabah gönderdiği yeni mesajda da dünü kastederek, “Irak ve Suriye’de IŞİD için kötü bir gündü. Menbic bölgesinde 13 ve Musul’un yakınlarında 11 baskın gerçekleştirildi. Felluce’de 19 hedef yok edildi” dedi. ANKA)

(CN/GO) 

Günün Diğer Haberleri