-İSVEÇ’İN YAŞLILARINI TÜRKİYE İYİLEŞTİRECEK: SAĞLIK TURİZMİ KAPSAMINDA TÜRKİYE’DE TEDAVİ YOLU AÇILIYOR

-Ayka Vital Park, İsveç AKSA sağlık kuruluşu SKONE Region’un açtığı “Romatolojik, Nörolojik hasta“ İhaleleri kazandı. Böylelikle İsveç’in yaşlı, engelli ve rehabilitasyona ihtiyacı olan her türlü hastasına hizmet vererek Türkiye’nin ciddi döviz girdisi sağlanarak Kuzey Avrupa penceresinin Türkiye’ye açılması konusunda önemli bir adım atılmış oldu.

DÜNYA - 2016-06-11 19:33:50

ANKARA(ANKA) - Ayka Vital Park, İsveç AKSA sağlık kuruluşu SKONE Region’un açtığı “Romatolojik, Nörolojik hasta“ İhaleleri kazandı. Böylelikle İsveç’in yaşlı, engelli ve rehabilitasyona ihtiyacı olan her türlü hastasına hizmet vererek Türkiye’nin ciddi döviz girdisi sağlanarak Kuzey Avrupa penceresinin Türkiye’ye açılması konusunda önemli bir adım atılmış oldu.
Ayka Vital Park yaptığı açıklamada, İsveç AKSA sağlık kuruluşu SKONE Region’un açtığı “Romatolojik, Nörolojik hasta“ İhalelerini kazandığını duyurdu. 1 Ekim’den itibaren 28 günlük gruplar halinde Ayka Vital Park Sağlık Oteli’nde hizmete başlanacağı belirtilen açıklamada, “Türkiye’den ilk defa bir kuruluşun sağlık ihalesini kazanması büyük bir başarıdır. Gelecekte de İsveç'in yaşlı, engelli ve rehabilitasyona ihtiyacı olan her türlü hastasına hizmet vererek ülkemize ciddi döviz girdisi sağlayacak Kuzey Avrupa penceresinin Türkiye’ye açılması konusunda önem arz etmektedir” denildi.


-“ORTA DOĞU ÜLKELERİNİN BU AYAĞININ DA AÇILMASINA SEBEP OLACAK”-


“Rehabilitasyon Kür Klinik” Yönetmeliği’nin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde sonuçlanmak üzere olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Yalnız Hükümetin ve Sağlık Bakanı’nın değişmesi bu yönetmeliğin çıkmasını daha da geciktireceği endişesini oluşturmuştur. Elimizde ‘Rehabilitasyon Kür Klinik Ruhsatının’ olması ve Türkiye’deki Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanınmış olması, bu ihalelerde elimizi çok güçlü kılacaktır. İsveç’te yaşayan Türklerin Türkiye’de sağlık turizmi kapsamında tedavi yolunu açacaktır. Söz konusu ‘Rehabilitasyon Kür Klinik Oteli’ yönetmeliğin çıkması Avrupa ayağının da açılmasına, bununla bağlantılı olarak Orta Doğu ülkelerinin bu ayağının da açılmasına sebep olacaktır. Sorunların giderilebilmesi ve Türkiye’nin Dünya’ya açılabilmesi için şu anda, Sağlık Bakanlığı Sağlığı Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu ‘Rehabilitasyon Kür Klinikleri, Termal Rehabilitasyon Kür Klinikleri’ yönetmeliği imza aşamasında beklemektedir. Bir an önce bu taslağın yönetmelik haline getirilmesi çok önemlidir.”

-SAĞLIK HARCAMALARINDA YÜZDE 20-30 AZALMA-

Türkiye’de rehabilitasyon kür kliniklerinin olmasının sağlık harcamalarında yüzde 20-30 azalma sağlayacağı ifade edilen açıklamada, “Bu da ülkemizin devlet kuruluşu olan SGK’nın giderlerinin azalması anlamına gelmektedir. Bunun için Rehabilitasyon Kür Kliniklerinin Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşma yapılmasının önü açılmalıdır. Biz ve bizim gibi kuruluşlar yurt içi ve yurt dışına bu hizmeti vererek ülkemize ciddi katma değer sağlayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı’nın Onuncu Kalkınma Planı Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı Eylem Planı’nda da bu konulara yer verilmektedir. Bizim, yatırım ve rekabet olarak her türlü zorluğun üstesinden gelmeye hazır olduğumuzun altını çizmek istiyoruz. Girişimci gücümüz ve bu konudaki bilgimizin bizi götürebileceği noktaları hayal bile edemezken, yaşadığımız yasal mevzuat engellerinin aşılması yönünde bakanlığımızın desteğine ihtiyacımız vardır” denildi. (ANKA)

(ÖZ/ORH)

Günün Diğer Haberleri