-TELEGRAPH TÜRKİYE SAHİLLERİNİN ‘YÜKSELİŞİ VE DÜŞÜŞÜNÜ’ YAZDI

-İngiliz Telegraph gazetesi, Antalya gibi Türkiye'nin sahil yerlerinin son 10 yılın en kötü dönemiyle karşı karşıya bulunduğunu belirtirken “terörizm, siyasi kargaşa ve Suriye savaşının turizm sektörü üzerindeki yıkıcı etkilerine” vurgu yaptı. Ancak WTTC, görünüm berbat görünse de sektörün toparlanacağını düşünüyor.

DÜNYA - 2016-06-10 15:43:09

LONDRA (ANKA) – Türkiye’nin turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar, İngiliz Telegraph gazetesinde habere konu oldu. “Türkiye’nin sahil yerlerinin yükselişi ve düşüşü” başlığını kullanan gazete, “terörizm, siyasi kargaşa ve  Suriye savaşının turizm sektörü üzerindeki yıkıcı etkileri”nin altı çizildi. Ancak Dünya Sehayat ve Ticaret Turizm Konseyi’ne (WTTC) göre, görünüm berbat görünse de sektör toparlanacak. 

Telegraph “Türkiye dünyanın en popüler turistik destinasyonlarından biri halile geldi ancak terörizm, siyasi kargaşa ve komşu Suriye’deki savaş, filizlenen turizm sektörü üzerinde yıkıcı etkisi var” dedi.

Turkiye’de son bir yılda meydana gelen kanlı terör saldırıları ve Rusya ile yaşanan krize de vurgu yapan gazete, Dünya Sehayat ve Ticaret Turizm Konseyi (WTTC) Başkanı David Scowsill’in “açık ki Ruslar bu yıl (Türkiye’yi) ziyaret etmeyecek, Britanya ve Alman piyasaları da önemli ölçüde azalacak” değerlendirilmesine yer verdi.

Söz konusu üç ülkenin yılda Türkiye’ye yönelen 36 milyon kadar ziyaretçiden 12 milyonunu oluşturduğuna dikkat çekildiği haberde Euromonitor’a dayanılarak bu yıl Türkiye’ye gelen ziyaretçilerin sayısında yüzde 10’luk bir düşüş olduğuna da işaret edildi.

WTTC tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın ülkelerin terör saldırılarından sonra  ortalama olarak 13 ay içinde toparladığını gösterdiğine dikkat çeken gazetede, ancak terör eylemlerine hedef olan başka ülkelere kıyasla Türkiye’deki durumun Suriye savaşı nedeniyle “daha karmaşık” olduğu görüşünü de yansıttı.

Telegraph, Türkiye’ye çekmek için bazı tur operatörlerinin yüzde 56’a kadar ulaşan indirimler yaptıklarına da dikkat çektiği haberinin son bölümünde de “Ancak kısa vadeli görünüm Türkiye için berbat gibi görünse de WTTC, durumun düzeleceğini düşünüyor” dedikten sonra Scowsill’in “Türkiye'nin, Avrupa’nın en popüler turistik destinasyonları olarak popülaritesini geri kazanacağına inanıyoruz" sözleriyle noktaladı. (ANKA) (CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri