-İNGİLTERE MALİYE BAKANI OSBORNE: TÜRKİYE, AB’DEN BİR MİLYON MİL UZAKTA

-İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, Türkiye’nin "AB'den bir milyon mil uzakta” olduğunu öne sürdü. Ancak “Brexit” yanlıları, Osborne’yi halkı yanıltmakla suçlarken İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği sitesine atıfta bulundular.

DÜNYA - 2016-06-10 15:43:08

LONDRA(ANKA) –İngiltere’de AB referandumu tarihi yaklaşırken AB’den ayrılmak isteyenlerin yürüttüğü  kampanyada Türkiye karşıtlığı, başlıca bir tema olmayı sürdürüyor.  İngiltere Maliye Bakanı George Osborne da, Türkiye için “AB’den bir milyon mil uzakta” sözlerini kullandı. Ancak “Brexit” yanlıları, İngiltere’nin Ankara Büyükelçiliği’nin sitesine atıfta bulunarak Osborne’yi halkı “yanıltmakla” suçladı.

George Osborne, BBC’de yayınlanan bir mülakat sırasında Türkiye’nin “demokratik kurumlar ve insan hakları sicili” konusunda “geri gittiğini” savundu veTürkiye için “AB’den bir milyon mil uzaktadır” sözlerini de kullandı.

“Britanya hükümetinin politikası, (Türkiye’nin ) bugün AB’ye katılmaması yönünde” diyen Osborne, “Avrupa Birliği üyesi olacak mı? Hayır olmayacak”  şeklinde konuştu.

-"OSBORNE ATEŞ ALTINDA"-

Türkiye'nin AB üyeliği karşıtı haber ve yorumlarıyla dikkat çeken muhafazakar Daily Express gazetesi de, BBC’ye açıklamalarından dolayı Osborne’ye yöneltilen sert eleştirilere yer verdi.

Gazete, “Osborne, Türkiye’nin (AB(ye)  katılmayacağını iddia ederken bile Britanyalı yetkililer Türkiye’nin hedefine yardımcı oluyor” başlıklı haberinde George Osborne’nin “Britanya’nın Türkiye’nin AB’ye katılma hedefine desteği konusunda seçmenleri yanılttığı için bugün ateş altında” diye yazdı.

“Brexit” kampanyasını yürütenlerin “Ankara’daki Britanya Büyükelçiliği’nde Türkiye’nin Birliğe katılma umutlarını  güçlendirmek amacıyla  özel olarak çalışan bir ekibin” yer aldığına işaret ettiklerini belirten gazete,  Büyükelçiliğin sitesinde yer verilen bilgilere atıfta bulundu.

Haberde “Britanyalı mükelleflerin de Türkiye ve Balkan ülkelerinin AB’ye katılmalarını desteklemeye yönelik projeler için 2020 yılına kadar 1.2 milyar sterlin harcayacağı” da belirtildi. (ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri