-HAVA SICAKLIKLARI ÜLKE GENELİNDE ARTACAK

-Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke geneli parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Konya, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde Hatay'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacak.

- - Kategorilenmemiş - 2016-06-10 15:43:06

ANKARA(ANKA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke geneli parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Konya, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde Hatay'ın kuzey kesimlerinde kuvvetli olacak. Hava sıcaklığı,  ülke genelinde artacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.        

EGE: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay'ın kuzey kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz, Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Konya çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karabük ve Kastamonu çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar bölgenin kuzey kesimleri yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla az bulutlu geçecek.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Parçalı ve az bulutlu (25)

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu (24)

İZMİR: Parçalı zamanla az bulutlu (28)

ADANA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)

ANTALYA: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (12)

DİYARBAKIR: Parçalı zamanla az bulutlu (30) (ANKA)

(ÖZ/ORH)

Günün Diğer Haberleri