-ŞİMŞEK: TÜRKİYE KÜRESEL EKONOMİDEKİ ZAYIF SEYRE RAĞMEN BÜYÜMESİNİ DEVAM ETTİRMEKTE

-Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında büyümesine ilişkin, “Bölgemizdeki jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklarımızda yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen, Türkiye ekonomisi güçlü büyüme performansını devam ettirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

EKONOMİ - 2016-06-10 15:43:06

ANKARA(ANKA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında büyümesine ilişkin, “Bölgemizdeki jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklarımızda yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen, Türkiye ekonomisi güçlü büyüme performansını devam ettirmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye ekonomisinin 2016 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,8 oranında büyümesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, Bölgedeki jeopolitik gerginliklere, ticaret ortaklarıyla yaşanan sorunlara ve küresel ekonomideki zayıf seyre rağmen, Türkiye ekonomisinin güçlü büyüme performansını devam ettirdiğini, 2016 yılı ilk çeyreğinde Türkiye Avrupa Birliği ve OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ekonomilerin başında geldiğini belirtti.

2016 yılı birinci çeyreğinde büyümenin özel sektörün öncülüğünde devam ettiğini ifade eden Şimşek bu dönemde özel sektör harcamalarının büyümeye 4,7 yüzde puan katkı sağlarken kamu sektörü harcamalarına katkısının 1,2 yüzde puan düzeyinde gerçekleştiğini aktardı.

Şimşek, 2016 yılının ilk çeyreğinde iç talebin büyümeye 6,4 yüzde puan katkı sağladığını, ticaret ortaklarındaki zayıf talep ve çevre ülkelerde yaşanan sorunlar sebebiyle net dış talebin 1,5 yüzde puan negatif katkı ile büyümeyi sınırlandırdığını belirtti.

Türkiye ekonomisinin kapsamlı yapısal reform ajandası ile uygulanan politikalar sayesinde yüksek istihdam yaratmaya devam ettiğini belirten Şimşek, “Küresel krizden bugüne kadar toplam 6,9 milyon kişiye, son bir yılda ise 880 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanmıştır. Önümüzdeki dönemde güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme ile yüksek gelirli ülkeler arasında yer alma hedefimize ulaşmak için, yapısal reformları kararlılıkla uygulamaya ve reformların etkinliğini artırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (ANKA)

(ÖZ/ORH)

Günün Diğer Haberleri