-TÜRKİYE’DEN SRİ LANKA’YA ‘BİR İLK’

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 14-15 Mart tarihlerinde gerçekleştireceği Sri Lanka ziyareti, bu ülkeye Türkiye’den Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk ziyaret olacak.

DÜNYA - 2016-06-10 15:43:05

ANKARA(ANKA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 12-14 Mart tarihlerinde yapacağı Myanmar ziyaretinin ardından Sri Lanka’ya da resmi bir ziyarette bulunacak. 14-15 Mart tarihlerinde gerçekleşecek ziyaretin, Türkiye’den Sri Lanka’ya Dışişleri Bakanı düzeyinde ilk ziyaret olacağına dikkat çekiliyor.

Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’ya ziyareti sırasında  Cumhurbaşkanı Maithripala Sirisena,  Başbakan Ranil Wickremesinghe ve Meclis Başkanı Karu Jayasuriya tarafından kabul edilecek, Dışişleri Bakanı Mangala Samaraweera ile Kalkınma Stratejileri ve Uluslararası Ticaret Bakanı Malik Samarawickrema’yla görüşmelerde bulunacak.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye ile Sri Lanka arasında müzakereleri tamamlanmış olan “Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile  Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Arasında Diplomatik Eğitim, Bilgi Değişimi ve Dokümantasyon Alanlarında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Muhtırası”nı imzalaması öngörülüyor.

 Açıklmada “Ülkemizden Sri Lanka’ya Dışişleri Bakanı düzeyinde gerçekleştirilecek bu ilk ziyaret, ikili ilişkilerimizin ve işbirliğimizin tüm veçheleriyle ele alınmasına imkan sağlayacaktır” denildi (ANKA)(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri