-İTO BİLGİYİ TİCARİLEŞTİRME VE ARAŞTIRMA VAKFI KURULDU

-İstanbul Ticaret Odası, dünyadaki ve Türkiye’deki ticari gelişmeleri takip ederek, yeni pazarlar ve fırsatlar hakkında farkındalık oluşturmak amaçlarıyla eğitim vermek, uygulama ve araştırma merkezleri ve enstitülerle işbirliği yaparak hazırlayacağı araştırma ve proje sonuçlarını raporlar, bilimsel yayınlar, ulusal ve uluslararası etkinlikler aracılığı ile yaymak amacıyla İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı'nı kurdu.

RESMİ İLAN - 2016-06-10 15:43:05

ANKARA(ANKA) - İstanbul Ticaret Odası, dünyadaki ve Türkiye’deki ticari gelişmeleri takip ederek, yeni pazarlar ve fırsatlar hakkında farkındalık oluşturmak amaçlarıyla eğitim vermek, uygulama ve araştırma merkezleri ve enstitülerle işbirliği yaparak hazırlayacağı araştırma ve proje sonuçlarını raporlar, bilimsel yayınlar, ulusal ve uluslararası etkinlikler aracılığı ile yaymak amacıyla İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı'nı kurdu.

İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı, TÜSHAD Eğitim Vakfı ve Gaziantep Otizm Vakfı Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla kuruldu.

İstanbul Ticaret Odası, İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı’nı kurdu. Bir milyon TL mal varlığıyla kurulan vakfın yönetim kurulunda, Şekib Avdagiç, İbrahim Çağlar, Gökhan Murat Kalsın, Hakan Orduhan, Veysi Cengiz Balçık, Mücahit Yıldız, Levent Dursun Akın, Mustafa Balkuv, Haşmet Akın Ketenci, Hatice Güner Kal ve Serkan Bilir yer alıyor. Vakıf, dünyadaki ve Türkiye’deki ticari gelişmeleri takip ederek, yeni pazarlar ve fırsatlar hakkında farkındalık oluşturmak, potansiyeli yüksek ve sürdürülebilir iş fikirlerini ticari değerlere dönüştürmek amaçlarıyla eğitim vermek, uygulama ve araştırma merkezleri ve enstitülerle işbirliği yaparak hazırlayacağı araştırma ve proje sonuçlarını raporlar, bilimsel yayınlar, ulusal ve uluslararası etkinlikler aracılığı ile yaymak amacıyla kuruldu.

-TÜSHAD EĞİTİM VAKFI-

TÜSHAD Eğitim Vakfı, 55 bin TL nakit, 88 bin TL nominal bedeli ve 2 adet hava yapı kooperatif pay mal varlığı ile İstanbul’da kuruldu. Mehmet Aytekin, Ali Kemal Tatlıbal, Serdar Uygur, Deniz Var ve Ali Yaşar Aydoğan’ın yönetim kurulunda yer aldığı vakfın kuruluş amacı şöyle

“Ülkemiz sivil havacılık sektörünün dünya çapında en nitelikli insan kaynağına sahip ve her yönden en üst düzeyde gelişmiş bir konuma gelerek, küresel havacılık sektörü içinde hizmet kalitesi, güvenilirlik, rekabet gücü ve verimlilik açısından en önlerde yer alması için katılımcı bir sivil toplum hareketi yaratmak, eğitim faaliyetlerinde bulunmak ve bu faaliyetleri desteklemektir.”

-GAZİANTEP OTİZM VAKFI-

Gaziantep Otizm Vakfı, 55 bin TL mal varlığı ile Gaziantep’te kuruldu. Yönetim kurulunda Bahadır İkizceli, Nihat Akpek, Aytin Göktekin, Halil İbrahim Emrah Özcamus  ve Gülçin İkizceli’nin yer aldığı vakfın amacı ise şöyle:

“Otizm ve çocukluğun yaygın gelişim bozukluğu sorunu olan otizmli bireylerin sağlık ve rehabilitasyon ihtiyaçlarının karşılanmasını ve bu bireyler için erken teşhis olanağı sunulmasını sağlamak, erken çocukluk dönemi, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim çağındaki bireylere uygun ve nitelikli dünyada kabul gören yöntemlerle eğitim almalarına olanak ve iş hayatlarında imkan sağlayarak onlara destek olmak ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir.” (ANKA)

(ÖZ/ORH)

Günün Diğer Haberleri