-ÖĞRETMENE HAKARET VE TEHDİDE 6 AY HAPİS

-Öğretmen Melek T, Bir okul etkinliğinde kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle dava açtığı öğrenci velisini bin 740 TL adli para ve 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

SAĞLIK - 2016-06-09 17:39:41

ANKARA (ANKA) -  Öğretmen Melek T, Bir okul etkinliğinde kendisine hakaret ve tehdit ettiği gerekçesiyle dava açtığı öğrenci velisini bin 740 TL adli para ve 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

Anadolu Eğitim Sendikası’ndan yapılan yazılı açıklamada, öğretmenlik mesleğinin gün geçtikçe itibarsızlaştırıldığı, bunun da öğretmenleri veliler ve öğrenciler karşısında savunmasız bıraktığı belirtilerek, “Mesleğimizi icra ederken karşılaştığımız sözlü ve fiili saldırılar bazen gereğince cezai karşılık bulamamakta, hatta sumen altı dahi edilebilmektedir. Bu durum, öğretmenlerimizi sessizleştirirken, saldırgan veli ve öğrencileri cesaretlendirmektedir” denildi.

En basit sözlü saldırıda dahi olayın tutanak altına alınarak, idari ve hukuki işlem başlatılması gerekliliği savunulan açıklamada, sendikanın İstanbul Gaziosmanpaşa 6. Asliye Ceza Mahkemesi hükmüyle “emsal” bir karara imza attığı belirtildi.

Sendika üyesi Öğretmen Melek T’nin, okulunda düzenlenen bir etkinlikte kendisine hakaret ve tehdit içeren sözleri nedeniyle öğrenci velisi Gülseren G.E’ye dava açtığı belirtilerek, “Saldırgan veli hakkında 24 Mart 2016 Tarihli celsede karar veren yerel mahkeme, TCK 125/4 Madde üzerinden 90 gün adli para cezasına, TCK 52. Madde kapsamında bin 740 TL adli para cezasına, CMK 231/8 Hükmü gereğince 5 yıl süre ile denetimde tutulmasına, Sanık öğrenci velisinin öğretmenimize yönelik tehdit suçunu işlediği sabit bulunduğu için TCK’nın 61. Maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, sanığın şahsi ve sosyal durumu göz önüne alınarak eylemine uyan TCK’nın 106/1-1. cümle uyarınca 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetmiştir” denildi. (ANKA)

(ÖZ/ORH)

Günün Diğer Haberleri