-AVRUPA PARLAMENTOSU: 'TÜRKİYE’DE YÖNETİM DİKTATÖRLÜĞE KAYDI'

- AP’da, Çarşamba günü TBMM üyesi bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili konu ele alındı.

DÜNYA - 2016-06-09 16:31:19

-Son 3 aydır yoğunlukla Türkiye’yi tartışan Avrupa Parlamentosu’nun(AP) TBMM üyesi bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını görüşmek için bir araya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eleştirildi.

BERLİN(ANKA) - AP’da, Çarşamba günü TBMM üyesi bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili konu ele alındı. 

Parlamentoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Avrupa değerlerini çiğnediği” öne sürüldü.

Dwelle’nin haberine göre TBMM üyesi bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili toplanan AP, Erdoğan’a eleştirilere sahne oldu. Genişlemeden sorumlu Avusturyalı Komiser Johannes Hahn'ın, Erdoğan'ın  “AB üyeliği konusunu ciddiye alıp almadığına açıklık getirmesini" isteyerek  "Aksi halde bu konuya bu kadar zaman ayrılmış olması yazık” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Haberde, Parlamentonun önemli gruplarından olan Hristiyan Demokratlar’ın Türkiye Raportörü Renate Sommer’ın üyelik müzakerelerinin askıya alınması gerektiğini söyleyerek Türkiye'nin “güvenilir bir ülke olmaktan çıktığını" ve “Türkiye’de yönetimin diktatörlüğe kaydığını” savunduğu belirtildi.(ANKA) (DÇ/ORH)

Günün Diğer Haberleri