-PATRON HISIMLARI ASGARİ KADRODA YER ALAMAYACAK

- İletişim Fakültesi ya da diğer fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar haricinde gazetenin imtiyaz sahibi gerçek kişi ve/veya tüzel kişi ortakları ile birinci derecede kan ve sıhri hısımlığı bulunanlar, ilgili gazetelerin asgari kadrolarında yer alamayacak.

RESMİ İLAN - 2016-06-09 16:31:16

ANKARA (ANKA) - İletişim Fakültesi ya da diğer fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar dışında bir gazetenin imtiyaz sahibi gerçek kişi ve/veya tüzel kişi ortakları ile birinci derecede kan ve sıhri hısımlığı bulunanlar, o gazetenin asgari kadrosunda yer alamayacak.

Basın İlan Kurumu Teşkiline Dair Kanun Uyarınca Yayınlanacak İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayımlayacak Mevkuteler Hakkındaki 67 Sayılı Genel Kurul Kararında yapılan değişiklik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  Buna göre, gazetelerde çalışan fikir işçileri, sözleşmelerinde belirtilen görevleri dışında iş yapamayacak, başka bir işyerinde gazetecilik dışında herhangi bir faaliyette bulunamayacak.

Kararda, İletişim Fakültesi ya da diğer fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar haricinde gazetenin imtiyaz sahibi gerçek kişi ve/veya tüzel kişi ortakları ile birinci derecede kan ve sıhri hısımlığı bulunanların, ilgili gazetelerin asgari kadrolarında yer alamayacağı belirtildi.

Karara göre, İŞKUR İşbaşı Eğitim Programından yararlanacak gazeteler, asgari fikir işçileri kadrosunda 10 kişiye kadar bir, 11-20 kişiye kadar iki ve 20’nin üzerinde kişi istihdam etmeleri halinde 3 kişiyle sınırlı olmak üzere bu kişilere asgari fikir işçileri kadrolarında yer verilebilecek. (ANKA)

(TA/ORH)

Günün Diğer Haberleri