-TERÖRİSTLERİN YAKIP YIKTIĞI TARİHİ ESERLERLE İLGİLİ PAZARLIK USULÜ İHALELERDE ÜST LİMİT UYGULANMAYACAK

- Teröristlerin güneydoğudaki Sur ve Cizre gibi kentlerde yakıp yıktığı tarihi eserlerle ilgili pazarlık usulü ihalelerde üst limit uygulanmayacak.

RESMİ İLAN - 2016-06-09 16:31:16

ANKARA(ANKA) - Teröristlerin güneydoğudaki Sur ve Cizre gibi kentlerde yakıp yıktığı tarihi eserlerle ilgili pazarlık usulü ihalelerde üst limit uygulanmayacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün "Vakıf Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik, "Pazarlık usulü ihaleleri" düzenleyen yönetmelik maddesinde değişiklik yaptı.

İdareler, 250 bin TL'ye kadar olan her türlü işlerini; ihale konusu iş veya benzer işler alanında faaliyet gösteren en az üç istekliden teklif istemek yoluyla yapabiliyor. Yurtdışı vakıf kültür varlıklarının Yönetmelik kapsamındaki işleri, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi ya da geçici listesinde yer alan yurtiçi ve yurtdışı vakıf kültür varlıklarının bu Yönetmelik kapsamındaki işleri ile pazarlık usulü ihaleye tabiydi.

Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü, teröristlerin güneydoğudaki tarihi bölgeleri yakıp yıkmaları üzerine önlem aldı. Bundan böyle kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ilan edilen yerlerdeki vakıf kültür varlıklarının bu Yönetmelik kapsamındaki işlerinde herhangi bir üst limit uygulanmayacak. (ANKA)
(HM/ORH)

Günün Diğer Haberleri