Bu sınavlar ,yandaş olanları yüksek puan vererek okul müdürü yapma sınavlarıdır ve bir formaliteden ibarettir.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona Bursa'da gerçekleştirilen Okul müdürü mülakatlarını ve atamaları değerlendirdi.

SENDİKA - 2016-06-08 23:21:01

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona Bursa'da gerçekleştirilen Okul müdürü mülakatlarını ve atamalarını sitemiz eğitimhaberci'ye değerlendiren Rona şunları belirtti;

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü herkesin sadece kendi puanını görebileceği bir sistem kurdu,bir çok İl sözlü sınav sonuçlarını liste halinde yayınlıyor ama Bursa bu sonuçları gizlemeyi tercih ediyor.Biz bu listeleri yayınlıyoruz ve sonuçların neden gizlendiği net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Sonuçlara bakıldığında Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli SARIKAYA'nın bu sonuçları neden gizleme ihtiyacı hissettiğini çok iyi anlayabiliyoruz. Bu sonuçlara göre yapılan işlemin daha nitelikli olan okul müdürlerini belirleme sınavı olmadığını çok net görebiliyoruz.

Bu sınavlar ,yandaş olanları yüksek puan vererek okul müdürü yapma sınavlarıdır ve bir formaliteden ibarettir.

Ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın daha nitelikli eğitim alabilmeleri için eğitim kurumlarımız bu makamları gerçekten hakeden liyakat sahibi yöneticiler eliyle yönetilmelidir. Bu sonuçlar gösteriyor ki Bursa'da eğitimi yönetenlerin nitelikli bir eğitim amacı yoktur.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli SARIKAYA yandaş sendikaya elini vermiş hatta kolunu da kaptırmıştır.Burada tek amaç kamuda kadrolaşmadır. Siyasi kadrolaşma göze batmasın diye de sözlü sınav sonuçları gizlenmiştir. Eğitim-İş olarak haksız puanlamayla göreve gelen bu yandaş müdürlerin okullardaki uygulamalarını yakından takip edeceğiz. Çünkü bu yandaş müdürler göreve geldikleri anda ilk işleri kendilerine haketmedikleri koltukları bağışlayan yandaş sendikaya baskıyla üye yaparak diyet borçlarını ödemek oluyor.

Merkez üç ilçenin puan sıralı listesi ve Sendika üyelikleri

 

 

Günün Diğer Haberleri