-FLAŞ... FLAŞ... FLAŞ... TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDA KAMUOYUNA AÇIK İLK TOPLANTI MOSKOVA’DA YAPILDI

– Ankara Politikalar Merkezi (APM) ve Rusya Federasyonu Devlet başkanlığına doğrudan bağlı olan Rusya Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (RISS) Türk-Rus İlişkileri üzerine ortak bir Moskova’da ortak bir toplantı düzenledi.

DÜNYA - 2016-06-06 16:05:19

MOSKOVA/ANKARA (ANKA) – Ankara Politikalar Merkezi (APM) ve Rusya Federasyonu Devlet başkanlığına doğrudan bağlı olan Rusya Stratejik Çalışmalar Enstitüsü (RISS) Türk-Rus İlişkileri üzerine ortak bir Moskova’da ortak bir toplantı düzenledi.

APM Başkanı Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz ve RISS Başkanı Leonid Rusheatnikov tarafından ortak işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile iki kuruluş arasında işbirliğinin artırılması, ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi, toplantılar yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Toplantıda konuşan APM Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Kanbolat, ülkeler arasında krizlerin her zaman yaşanabileceğini ama halklar arasındaki dostluğun ebedi olduğunu belirterek, Türk Rus dostluğunun tekrar onarılması için Türk ve Rus aydınlarının daha fazla gayret göstereceğini belirtmiştir.

Bu toplantı, aynı zamanda  24 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen uçak krizi ardından iki ülke arasında yapılan ilk açık toplantı olma niteliği taşıyor. (ANKA)
(HM/ORH)

Günün Diğer Haberleri