-YAŞAR KEMAL VAKFI KURULDU

-Öğretim Görevlisi Ayşe Semiha Baban Gökçeli, eşi Yaşar Kemal’in bakışını, değerlerini ve duruşunu yaşatmak için vakıf kurdu. Yaşar Kemal Vakfında Zülfü Livaneli, Türk medeni hukuk profesörü ve avukat Teoman Akünal, TEV Yönetim Kurulu üyesi ve Türk-Amerikan ve Türk-Fransız İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Davut Ökütçü vakfeden isimler arasında yer aldı.

KÜLTÜR&SANAT - 2016-06-02 13:27:01

ANKARA (ANKA) – Öğretim Görevlisi Ayşe Semiha Baban Gökçeli, eşi Yaşar Kemal’in bakışını, değerlerini ve duruşunu yaşatmak için vakıf kurdu. Yaşar Kemal Vakfında Zülfü Livaneli, Türk medeni hukuk profesörü  ve avukat Teoman Akünal, TEV Yönetim Kurulu üyesi ve Türk-Amerikan ve Türk-Fransız İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi  Davut Ökütçü vakfeden isimler arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yıl vefat eden Yazar Yaşar Kemal için eşi Ayşe Semiha Baban Gökçeli, Yaşar Kemal Vakfını kurdu. Vakfın kuruluşu Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında ilan edildi. Vakfın Vakfedenleri ise Gökçeli, Teoman Akünal, Talha Apak, Ömer Zülfü Livaneli, Davut Ökütçü oldu. İkametgahı İstanbul olan vakfın amacı ise Yaşar Kemal’in değerleri ve duruşu doğrultusunda, Türkiye ve dünya toplumları nezdinde Yaşar Kemal’in bakış, yaklaşım ve değerlerini yaygınlaştıracak. Mal varlığı 100 bin TL olarak belirlenen Vakfın Yönetim Kurulu’nda ise Yaşar Kemal’in eşi Gökçeli, Akünal ve Apak yer aldı. (ANKA) (YE/ORH) 

Günün Diğer Haberleri