-TÜRKİYE SOMALİ’DEKİ TERÖR SALDIRIYI LANETLEDİ

-Dışişleri Bakanlığı, Somali’de Çarşamba günü gerçekleştirilen kanlı terör saldırısını kınadığı açıklamada “Bu saldırının, Somali’de sürdürülen barış, istikrar ve kalkınma çabalarını yıldırma hedefini taşıdığı açıkça ortadadır” dedi.

ÇOCUK - 2016-06-02 13:27:00

ANKARA(ANKA) – Türkiye, Afrika ülkelerinden Somali'de Çarşamba günü ülkenin üst düzey devlet görevlilerinin, milletvekillerinin ve diplomatların da  konaklamakta olduğu bir otele bomba yüklü bir araçla yapılan kanlı terör saldırısını lanetledi.

Dışişleri Bakanlığı’nan yapılan açıklamada “ilk belirlemelere göre 10’dan fazla kişinin hayatını kaybetmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açan  terör  saldırısını kınıyor ve lanetliyoruz” ifadeleri kullanıldı.  

Açıklamada “Bu saldırının, Somali’de sürdürülen barış, istikrar ve kalkınma çabalarını yıldırma  hedefini taşıdığı açıkça ortadadır” diyen Bakanlık, “Türkiye, dost ve kardeş Somali halkının barış ve istikrara kavuşması için her türlü desteği vermeye kararlılıkla devam edecektir” sözlerine ekledi. (ANKA)

(HM/ORH)

Günün Diğer Haberleri