-SAĞLIK BAKANLIĞI’NDAN SİBER SALDIRI AÇIKLAMASI

-Sağlık Bakanlığı, 4 ildeki hastanelere siber saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

SAĞLIK - 2016-05-19 00:02:11

ANKARA (ANKA) – Sağlık Bakanlığı, 4 ildeki hastanelere siber saldırıda bulunulduğunu açıkladı.

Sağlık Bakanlığı, hastanelere yönelik gerçekleştirilen siber saldırılarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Diyarbakır, Siirt, Tekirdağ ve Kocaeli’nde bulunan bazı hastanelere yönelik siber saldırı girişiminde bulunulduğu belirten Sağlık Bakanlığı, “Söz konusu saldırıdan sadece Diyarbakır ilimizdeki hastanelerimizin kısmen etkilendiği tespit edilmiş olup, bilgi sistem altyapımızdaki yedekleme mekanizması sayesinde olası veri kayıplarının önüne geçilmiştir” denildi.

-“‘SAĞLIK BİLİŞİM ÖZEL AĞI’ OLUŞTURULMUŞTUR”-

“Söz konusu olay sonrasında ilgili hastanelerimizin bilgi sistemlerindeki kısmi aksama kısa sürede giderilmiş ve sağlık hizmetlerinde mağduriyet yaşanmamıştır” denilen açıklamada, “çirkin” saldırı girişimiyle ilgili incelemenin ve güvenlik kusurunun oluşmasına neden olan kişi ve kuruluşlar hakkında yasal işlemlerin başlatıldığı kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Bakanlığımıza bağlı sağlık kuruluşlarımızın bilgi sistemleri dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarıyla korunmakta olup bu amaçla ‘Sağlık Bilişim Özel Ağı’ oluşturulmuştur. Bu ağ ile birlikte sağlık tesislerinin internet erişimi yüzde yüz güvenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımıza bağlı tüm sağlık tesislerinin bu ağa dahil edilmesiyle ilgili altyapı çalışmaları hızla devam etmektedir.” (ANKA)

(HM/ERD)

Günün Diğer Haberleri