Görevden alınan müdürlerden yeni başvuru.

AYDIN İLİNDE MAHKEMEYİ KAZANAN VE HALEN GÖREVE İADE EDİLMEYEN OKUL MÜDÜRLERİ, 01/04/2016 TARİHİNDE AYDIN İL İNSAN HAKLARI KURULUNA “AYRIMCILIK ,İNSAN HAKLARI İHLALİ VE MOBBİNG’’ KONULU BASVURUDA BULUNMUŞLARDIR. AYDIN İL İNSAN HAKLARI KURULU KARARINDA; MAHKEME SÜRECİNİN DEVAM ETTİĞİ, SÖZLÜ SINAVA KATILINILMADIĞI VE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDUĞU GİBİ NEDENLERDEN DOLAYI, OY ÇOKLUĞU İLE GÜNDEME ALINASININ YERİ OLMADIĞI KARARINI ALMIŞTI.

ATAMA - 2016-05-12 23:07:23

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kanunu 06/04/2016 tarihinde, 6701 Kanun numarası ile yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Kanunun amacı; insan onurunu temel alarak insan haklarının korunması ve geliştirilmesi,   kişilerin eşit muamele görme hakkının güvence altına alınması, hukuken tanınmış hak ve hürriyetlerden yararlanmada ayrımcılığın önlenmesi ile bu ilkeler doğrultusunda faaliyet göstermek,  işkence ve kötü muameleyle etkin mücadele etmek ve bu konuda ulusal önleme mekanizması görevini yerine getirmek üzere Türkiye insan Hakları ve Eşitlik Kurumunun kurulması,  teşkilat,  görev ve yetkilerine ilişkin esasların düzenlenmesidir.

Mahkemeyi kazanan halen görevine iade edilmeyen eğitimcilerle ilgili olarak basında çıkan haberlerden ve Diğer illerde mahkeme kararları uygulanmasına rağmen, Aydın ilinde halen Mahkeme  kararlarının uygulanmamasından dolayı, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE ile olarak, Kanun gereği yeni kurulan,Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Aydın İl Başkanlığı’na ;

Türkiye İnsan Hakları Ve Eşitlik Kurumu Kanunu’nun

İkinci Bölümünden de yer alan “Eşitlik ilkesi ve Ayrımcılık yasağı “bölümünün MADDE (3)-1 ve Ayrımcılık türlerinin belirtildiği MADDE (4) yer alan:

 *Ayrı Tutma

*Ayrımcılık Talimatı

*Doğrudan Ayrımcılık

*Dolaylı Ayrımcılık

*Makul Düzenleme yapmama

*Taciz-psikolojik (MOBBİNG)   ihlallerini yaptığı gerekçesi ile 12/05/2016 Perşembe günü şikayet başvurusu yapılmıştır.

 

 

MAĞDUR EĞİTİMCİLER ADINA

RAMAZAN AKER

AVUKAT

 

 

Günün Diğer Haberleri