EĞİTİM İŞ:ISMARLAMA HABER MANŞETLERİYLE HEDEFLENENİN FARKINDAYIZ

Eğitim İş Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklama

RESMİ İLAN - 2016-05-04 14:19:51

1 Mayıs etkinlikleri hakkında kimi basın yayın organlarında Eğitim-İş ve Genel Başkanı hakkında gerçeği yansıtmayan iddiaların yer almış olması nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme zarureti doğmuştur.

Bazı basın yayın organlarında Güvenpark’ta gerçekleşen 1 Mayıs etkinliğinde Genel Başkanımız Veli Demir’in CHP ses aracında yaptığı konuşmasında KESK’i eleştirmesi nedeniyle konuşmasının kesildiği, mikrofonun elinden alındığı, bu nedenle de CHP temsilcilerinin üyeler tarafından yuhalandığı gibi asılsız ve maksatlı haberler yer almıştır.

İddia edilen söze konu bu olaylar tümüyle gerçek dışıdır. 

Öncelikle Genel Başkanın konuşmasında hiçbir örgüte yönelik olarak bir açıklama yer almamıştır. Bununla birlikte Genel Başkanın, CHP temsilcileri tarafından konuşmasının kesilmesi ya da mikrofonun alınması gibi bir durum da yaşanmamıştır. Üyelerin CHP temsilcilerini yuhaladığı iddiası ise tamamıyla hayal mahsulüdür.

Her ne kadar, demokratik kitle örgütü olduğu iddiasında olan kimi örgütlerce, 1 Mayıs’ın birlik, bütünlük ve dayanışma ruhundan bihaber tavırlarla, sendikamız ve konfederasyonumuz etkinliklerde hedef alınmış olsa da Sendikamız temsilcileri, provokasyona fırsat vermemek ve 1 Mayıs ruhuna zarar vermemek adına polemiğe mahal vermemiş ve içine çekilmek istenilen oyuna gelmemiştir.

Eğitim-İş, TÖS geleneğinden gelen, Fakir Baykurt’un “tam bağımsız Türkiye! Tam bağımsız sendika! şiarından güç alan, hiçbir siyasi parti ya da örgütle organik bağı olmayan, Atatürk ilke ve devrimleri yolunda kendi rotasını çizmiş ve o yolda ilerleyen bir sınıf örgütüdür.   Eğitim-İş’in hiçbir siyasi parti ya da örgütün imkanlarını kullanmaya da ihtiyacı olmadığı bilinmelidir. On binlerce yurtsever eğitim emekçisini temsil eden bir sendika genel başkanının iradesi dışında bir zorlamaya maruz kaldığı iddiası akıl dışıdır. Gerektiğinde iktidar gücünün tüm faşizan baskısı karşısında dik durmaktan sakınmayan sendikamız temsilcilerinin, ısmarlama haberlerde yer aldığı şekildeki bir muameleye asla razı olmayacağı herkesin malumudur. Kaldı ki böylesine bir teşebbüs dahi söz konusu olmamıştır.

Sendikamıza bu türlü maksatlı haber ve yorumlarla siyasi yön çizme uğraşında olanları biliyoruz. Sendikanın kendi dümen suyuna gireceğini umanlarla sendika yöneticilerinin itibarını zedelemeyi hedef edinenlerin ittifaklarının da farkındayız.     

Tüm bu çabalara rağmen Eğitim-İş kendi belirlediği ilke ve hedefler doğrultusunda yol almaya devam edecektir. Eğitim-İş’in haber manşetleriyle kendisine yol çizilecek bir örgüt olmadığını, bu faydasız çaba içinde olanların da en nihayetinde fark edeceklerinden kuşkumuz yoktur. 

         MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Günün Diğer Haberleri