3 Eğitim Sendikasından Okulu Müdürü Hakkındaki Manipüle Haberlere Ortak Tepki

Milas’ta 3 eğitim sendikası, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’nda öğrencinin intihar girişimine ilişkin açıklamasında “Okulumuzun ve öğretmenlerimizin yanındayız” mesajı verdi.

EĞİTİM - 2016-04-28 14:39:49

 Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikası, Milas Dr. Mete Ersoy Ortaokulu’nda, 8. sınıf öğrencisinin intihar girişiminde bulunması ve sonrasında gelişen süreçle ilgili açıklama yaptı.


     Sendikaların ortak açıklamasında, olayın tüm okullarda yaşanabilecek türden olduğu ve idarecilerle öğretmenlerin yıpratılmasının doğru olmadığı ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlçemiz Dr. Mete Ersoy Ortaokulunda 19 Nisan tarihinde yaşanan talihsiz olayda yaralanan ve tedavisi süren kızımıza acil şifalar diler, ailesine de geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.Ancak bazı basın ve yayın organlarında okul idaresi ve öğretmenlerin olayda kusurlu oldukları yönünde asılsız ve yıpratıcı haberler görülmektedir. Olay adli ve idari makamlarca soruşturulmakta olup idarecilerimiz tedbiren açığa alınmışlardır”


“YANINIZDAYIZ”

   Açıklama şöyle devam etti: “Soruşturma devam ederken ve tüm okullarda yaşanabilecek bu talihsiz olayda üstü örtülmeye çalışılan bir şeyler varmış gibi lanse ederek kurumumuzu, İdareci ve öğretmenlerimizi yıpratıcı şekilde yapılan yayınlarla ilgili olarak aşağıdaki sendikalar olarak Okulumuzun ve öğretmenlerimizin yanında olduğumuzu ve hukuki olarak yardımcı olacağımızı bildiririz. Asılsız haber ve ithamlar okulumuzda devam eden eğitim-öğretim sürecini olumsuz etkilemekte olup bu konuda Sosyal Medya kullanıcılarını daha dikkatli ve sorumluluk sahibi olmaya davet ediyoruz”

GÜNAYDINMİLAS.COM
www.mebpersonel.com

Günün Diğer Haberleri