-GENEL KURUL’DA SPORA ŞİDDET KINANDI

-TBMM Genel Kurulu’nda, Trabzon'da hakeme yönelik saldırı ve Ankara'da Amedspor'lu yöneticilere saldırılar kınandı.

SPOR - 2016-04-25 22:51:29

ANKARA (ANKA)- TBMM Genel Kurulu’nda, Trabzon'da hakeme yönelik saldırı ve Ankara'da Amedspor'lu yöneticilere saldırılar kınandı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın Başkanlığı’nda toplandı. Oturumda gündeme geçmeden önce spora yönelik yapılan şiddet grup başkanvekilleri tarafından kınandı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, dün Ankara'da Ankaragücü'nü 2-1 yenen Amedspor'a yönelik ırkçı, ayrımcı, faşist bir saldırı gerçekleştiğini iddia  ederek, “Amedspor'un yöneticileri şahsında, aslında bütün Amedspor camiasına ve taraftar kitlesine yapılan bir saldırıydı. Sporda ırkçılığın, ayrımcılığın ve şiddetin hangi düzeye geldiğini göstermesi açısından önemlidir. Bu saldırıyı kınadığımızı, sporda şiddetten, ırkçı, ayrımcı yaklaşımlardan vazgeçilmesi, ‘fair play’  ve centilmenlik ruhunun öne çıkması gerektiğini ifade ediyoruz” diye konuştu. Baluken, “Bu anlamda, Adanaspor'un Süper Lig'e çıkmasını da Halkların Demokratik Partisi olarak kınıyoruz” sözleri üzerine CHP Grup Başkanvekili Levent Gök devreye girerek Baluken’e, “Bir düzeltme yapabilirseniz. Kınadığını ifade ettin, onu düzelt istersen” diye uyardı.

Bunun üzerine yeniden söz isteyen Baluken,  “Adanaspor'un şampiyonluğunu kutladığımızı ifade ettim: Herhalde bir dil sürçmesi olmuştur” diyerek  sözlerini düzeltti.

CHP Grup Başkanvekili Levent de, spora yönelik yapılan şiddet olaylarını kınadıklarını belirterek şöyle dedi:

“Sporda şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Trabzon'da hakeme yönelik saldırıyı ve Ankara'da Amedspor'lu yöneticilere saldırıların asla kabul edilebilir bir yanı bulunmamaktadır. Sporda şiddeti kınadığımızı ifade ediyoruz. Yine, Birinci Lig'e çıkan Adanaspor takımını da kutladığımızı ifade ederken Adana'nın bu görkemli çıkışına gölge düşüren patates üreticilerine yönelik polis saldırısını da kınadığımızı ifade etmek istiyorum.”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, “Adanaspor'u kutluyorum, Süper Lig'e çıktılar. Adanalılara da hayırlı olsun diliyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır ise, “Spor müsabakaları yavaş yavaş sonlanıyor- Adanaspor'u tebrik ediyoruz, Birinci Lig'e çıktı. Bunun dışında -benim bildiğim- Erzurumspor, Kırıkkalespor gibi kendi liglerinde üst lige çıkan, üst gruba çıkan takımlarımızı da tebrik ediyoruz, her birine başarılar diliyoruz. Elbette ki bütün müsabakalarda da 'fair play'in, centilmenliğin hakim olmasını diliyor ve temenni ediyoruz” dedi. (ANKA)

(BK/ORH)

Günün Diğer Haberleri