-23 NİSAN’DA 180 ÇOCUK BALE SAHNESİNDE

– Ankara Devlet Opera ve Balesi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı iki etkinlikle kutlayacak. 23 Nisan’da ilk etkinlik saat 16.00’da Leyla Gencer Sahnesi’nde Ankara DOB Çocuk Korosu’nun konseriyle gerçekleşecek. Ardından akşam saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde ülkemizde ve yurtdışında faaliyet gösteren beş bale okulundan toplam 180 çocuk sanatçının katılımıyla yapılacak büyük bir gösteri hem minik sanatseverlere hem de ailelerine unutulmaz bir bayram kutlaması yaşatacak.

KÜLTÜR&SANAT - 2016-04-20 20:26:05

-Ankara Devlet Opera ve Balesi (Ankara DOB) Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı iki etkinlikle kutluyor.

ANKARA (ANKA) – Ankara Devlet Opera ve Balesi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı iki etkinlikle kutlayacak. 23 Nisan’da ilk etkinlik saat 16.00’da Leyla Gencer Sahnesi’nde Ankara DOB Çocuk Korosu’nun konseriyle gerçekleşecek. Ardından akşam saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde ülkemizde ve yurtdışında faaliyet gösteren beş bale okulundan toplam 180 çocuk sanatçının katılımıyla yapılacak büyük bir gösteri hem minik sanatseverlere hem de ailelerine unutulmaz bir bayram kutlaması yaşatacak.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOBGM) aylar önce 23 Nisan etkinlikleri için özel bir gece düzenleyeceklerini duyurmuş ve katılmak isteyen dans okullarının başvurusunu almıştı. Başvurular üzerine DOBGM Genel Sanat Yönetmeni ve Genel Müdürü Selman Ada başkanlığındaki seçici kurul tarafından belirlenen Nesibe Aydın Bale Okulu, Zeynep Okçu Bale Okulu, Dünya Dans Merkezi, İtalya’da faaliyet gösteren Carmen Dans Stüdyosu ve Ankara DOB Çocuk Balesi Birimi dansçılarının sahnede olacağı etkinlikte modern dans gösterileri ve Uyuyan Güzel balesi sahnelenecek.(ANKA)

(TA/ORH)

Günün Diğer Haberleri