VODAFONE ARENA STADYUMU AÇILDI

İSTANBUL (ANKA) – Beşiktaş taraftarının 3 yıldır beklediği, Vodefone Arena stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet erkanının katılımıyla gerçekleşti.

SPOR - 2016-04-10 23:43:09

İstanbul Dolmabahçe’de bulunan Vodafone Arena stadı, düzenlenen törenle açıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Gül ve devlet erkanının yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve birçok davetli katıldı.

İlk konuşmayı yapan Beşiktaş Başkanı Orman’ın ardından davetlilere sırasıyla TFF Başkanı Demirören, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hitap etti. “Vodafone Arena Stadı’nın, Kartalımızın yeni yuvasının, hayırlı olmasını diliyorum” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Belki şu ana kadar olimpiyatları düzenleme hakkını elde edemedik ama olimpiyatlar için sporcu hazırlama ve altyapı inşa etme konusunda, ciddi mesafeler kaydettik ve 13 yılda ev sahipliği yaptığımız 659 uluslararası spor organizasyonuyla bu alanda da rüştümüzü ispat ettiğimizi düşünüyorum. Erzurum'dan Antalya'ya, Trabzon'dan Mersin'e kadar pek çok şehrimiz, bu konuda önemli birikim ve tesislere sahip oldu.

Bundan sonra bizim için olimpiyat konusu, emin olunuz, sadece bir formalitedir. Türkiye’nin en eski, en köklü spor kulüplerinden olan Beşiktaş; aslında böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gördüğüm kadarıyla karta kartalın şanına yakışan bir stadyum ortaya çıkmış. İstanbul’a ve Türkiye’ye bu stadın kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hükümetimize de teşekkür ediyorum. 50 milyon civarında bir destek verilerek burası yapılmış oldu. En büyük tebriki Beşiktaşlılar hak ediyor. Daima takımının yanında yer alan taraftar farkını hep ortaya koydu.” (ANKA)

(HM/ERD)

Günün Diğer Haberleri