Özel Dershaneler Birliği: Hem Rantçı Diye Suçluyorlar, Hem “özel Okul Olun“ Diyorlar, Bu Nasıl Bir Çelişki

Özel Dershaneler Birliği: Hem Rantçı Diye Suçluyorlar, Hem "özel Okul Olun" Diyorlar, Bu Nasıl Bir Çelişki

EĞİTİM - 2013-11-26 11:48:20

Özel Dershaneler Birliği (ÖZ-DE-BİR ) Başkanı Faruk Köprülü, dershanecilere yönelik "rantçı" eleştirilerine tepki göstererek, "Şimdi düşünün, bir taraftan "Rantçıyız' diye suçlanırken, bir taraftan da bu rantçılara deniyor ki, "Siz özel okul olun.' Şimdi bu nasıl bir çelişkidir. Bunu anlamak da mümkün değil" diye konuştu.
Köprülü, dershane tartışmalarını katıldığı SHaber TV yayınında açıklamalarda bulundu. Köprülü, dershanecilerle ilgili "rantçı", dershanelere yönelik de "rant kapısı" gibi ağır ithamlara karşı büyük bir çelişkiden bahsederek şunları söyledi:
"Biz dershanecilerle ilgi son dönemde, o kadar üzücü ve hak etmediğimiz şeyler söylendi ki.. Örmeğin bize rantçı diye bir değerlendirmelerde bulunuldu. Şimdi düşünün, bir taraftan "Rantçıyız' diye suçlanırken, bir taraftan da bu rantçılara deniyor ki, "Siz özel okul olun.' Şimdi bu nasıl bir çelişkidir. Bunu anlamak da mümkün değil."
Seyirciden gelen "3 bin lira dershaneye veremiyorum. 12 bin lirayı nasıl özel okula vereyim?" mesajına da, özel okul fiyatlarının illere göre değiştiği şeklinde cevap veren Köprülü, Ankara, İstanbul gibi illerin değerlendirilmesi durumunda 20-25 bin lira gibi bir özel okul ücretine, devlet olarak 2 bin 500 lirasının verilmesinin hiç bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. (ANKA)
(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri