MEB Öğretmenlerin 180TL Ek Ders Ücretini Ödemeyecek

MEB Öğretmenlerin 180TL Ek Ders Ücretini Ödemeyecek

EĞİTİM - 2013-11-26 11:11:57

Milli Eğitim Bakanlığı, 28–29 Kasım 2013 tarihlerinde 8. sınıf öğrencilerine ortaöğretime geçiş için ortak sınavlar yapacak. Sınav kılavuzuna göre her sınav günü için üç olmak üzere, iki günde altı oturum halinde sınav yapacaktır. Buna göre ortak sınavların birinci gün üç, ikinci gün üç oturum olmak üzere toplam altı oturum yapılacağı ifade edilmiştir. 

Yönetici ve Öğretmenlerin Ek Ders Ücretlerine İlişkin Kararın 12. maddesinin beşinci fıkrasında; “Bakanlığa ve diğer bakanlık ve kurumlara bağlı okullara alınacak öğrenciler ile açık öğretim kapsamında merkezî sistemle yapılan sınavlarda il sınav yürütme kurulu başkan ve üyeleri ile bina, salon sorumlusu ve gözcü olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere her sınav oturumu için 5 saat ek ders ücreti ödenir. Ancak, bu iş ve işlemlerle ilgili döner sermayeden ücret alanlara bu tür ücret ödemesi yapılmaz” denilmiştir.
 

Bu karara göre aralıklarla yapılan her sınav için ayrı ayrı oturum ücreti verilmesi gerekmektedir.

Bu karar rağmen Milli Eğitim Bakanlığı 13.11.2013 tarihinde “sınav görevlilerinin ücretleri’ konulu illere bir genelge göndererek her gün için bir oturum ücreti verilmesi gerektiğini ifade etmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığı, sınavda görev alacak öğretmenlere günde üç oturum olmak üzere 15 saat ek ders ücreti, iki gün için toplamda 30 saat ek ders ücreti ödemesi gerekiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı 30 saat yerine toplamda 10 saat ek ders ücretini ödeyerek öğretmenleri mağdur etmiş. MEB, sınavda görev alacak her öğretmenin 20 saat ek ders ücretinin karşılığı olan 180 TL ek ders ücretini ödemekten imtina ederek Bakanlar Kurulu kararına göre verilmesi gereken ücreti Bakan imzalı yazı ile almaya kalkışmıştır.

Haber:www.gazetekamu.com

Günün Diğer Haberleri