“SEÇTİRMELİ” DERS UYGULAMANIZDAN VAZGEÇİN.

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu

SENDİKA - 2016-03-25 11:01:53

BASINA VE KAMUOYUNA

 

“SEÇTİRMELİ” DERS UYGULAMANIZDAN VAZGEÇİN.

 

         Milli eğitim yöneticileri suç işlemeye devam ediyor. Aldığımız duyumlarda birçok okulda öğrencilere ders seçiminde baskı yapıldığını öğrenmiştik. Bu durumla ilgili belge de elimize ulaştı. Bu belgede Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün ilçesindeki tüm okul müdürlerini arayarak onlardan seçilecek derslerle ilgili öğrencilere baskı yapmalarını istediği görülmektedir. İlgili mesaj grubu 04.07.2015 tarihinde “Pamukkale Okul Müdürleri” adıyla kurulmuş olup, Pamukkale ilçesindeki tüm okul müdürlerinin telefonlarını içermektedir. Mesaj Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Resul ÇÖVÜT tarafından 15.02.2016 günü saat 18.58 de şu içerikle atılmıştır:

 

“Sayın müdürlerim seçmeli derslerle ilgili Kur’anı Kerim, Haz. Muhammed’in hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerinin seçilmesi için gerekli çalışmaların yapılması, gerekli yönlendirmenin yapılması, bu dersleri seçmenin artırılması, ders seçim oranlarının bildirilmesini rica ederim.”

 

         Bu belgeyi 03.03.2016 tarihinde Laiklik Özgürlüktür adlı basın açıklamamız sırasında sizlerle paylaşmıştık. Şubat ayında atılan bu mesajın Milli Eğitim yetkililerince bilinmesine ve 03.03.2016 tarihinde basın açıklamamızda duyurmamıza rağmen adı geçen kişi hakkında bugün tarihi itibariyle henüz bir işlem yapılmamıştır. Yapmayanlar da suça ortak olmuşlardır.

 

         Mesaj içeriğinden anlaşılacağı üzere Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü görevini kötüye kullanmış, bu hususu açıkça ve alenen okul müdürleriyle de bilişim araçlarını kullanarak paylaşmıştır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Türk Ceza Kanununu açıkça ihlal etmiştir. Suç işlemiştir. Eğitim ve öğretim birliğini sağlayacak kurumların yöneticisi olan kişiler seçmeli ders yönetmeliğinin de dışına çıkarak ve yasalara aykırı bir şekilde ders seçme yönünde yönlendirme yapamaz.

  

En büyük hazinemiz ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yasal uygulamaların dışına çıkılarak, makam kullanılarak seçmeli derslerin zorunlu dersmiş gibi seçmeye zorlanması kabul edilemeyeceğinden bu suçu işleyen Pamukkale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Resul ÇÖVÜT ve kendisinin amiri olduğu halde suçu engellemeyen ve kendisine izin veren Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat ERDOĞAN hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

 

         Seçmeli dersler, ilgili yönetmelikte belirtildiği gibi veli, rehber öğretmen ve sınıf öğretmeninin bilgisi ile öğrenci tarafından seçilmelidir.

         Seçmeli derslerin amacı, öğrencilerin farklı ilgi alanları ve yeteneklerinin belirlenerek bu alanlarda kendilerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır.

         ANCAK!

         Seçmeli dersler aileler tarafından ya da ailelerin bilgisi olmadan çocuklara söz hakkı verilmeden belirlenmektedir. Çok küçük bir azınlık dışında öğrencilerin tamamı seçtirilmeye zorlandıkları dersleri almak zorunda kalmaktadırlar.

         Seçmeli derslerde öğrencinin yapmak istediği ders değişiklikleri sınıf bütünlüğü gibi engeller öne sürülerek değişikliğin yapılması idarenin inisiyatifine bırakılmaktadır.

         Seçmeli ders uygulaması kendi içinde çelişkiler içermektedir.

         Seçmeli dersler seçmeli değil SEÇTİRMELİ hale getirilmiştir.

 

         Bu haksız uygulamalara bir an önce son verilmesini istiyoruz.

 

Günün Diğer Haberleri