Bu teklif ahlaksızca

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara aday öğretmenlerin baskı ve kkuyla yetkili sendikaya üye yapılmak istendiğini ileri sürerek Böyle ahlaksız sendika üyeliği tekliflerini yapanları şiddetle kınıyoruz dedi

SENDİKA - 2016-03-13 18:28:05

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara aday öğretmenlerin baskı yoluyla yetkili sendikaya üye yaptırıldığını ileri sürdü.
Samsunun Bafra İlçesindeki İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde benzer bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Kara Aday öğretmenlerimize yapılan insanlık dışı uygulamalardan bir an önce malum sendikanın elini çekmesini istiyuz dedi
YAZIKLAR OLSUN
Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezine giden Bafra Eğitim Bir-Sen yöneticilerinin aday öğretmenlerle müdür yardımcısı odasında tek tek görüştüğünü ileri süren Kara Malum sendika yetkilileri müdür yardımcısının makamına oturup psikolojik baskıyla sendikalarına üye yapmaya başlamışlar. İnsan onuruna ve insan haklarına aykırı bu uygulamaların içinde olan başta Eğitim Bir- Sen Bafra Şube Başkanı Hamdi Yıldız olmak üzere diğer sendika yöneticileri ve ikna odası oluşumuna yardımcı olanlara; bu yetkiyi ve gücü nereden aldıklarını hangi yasaya göre aday öğretmenleri ayaklarına çağırarak tek-tek görüştüklerini açıklamaya davet ediyum. Genç öğretmenlerimize bu olayı bu şekilde yaşatanlara yazıklar olsun. Öğretmenlerimize iktidar gücü ile yapılan bu gayri ahlaki zla ve baskı ile üyelik işlemleri sendikal çalışma değil. Gitsinler öğretmen odalarında üye yapsınlar. Kapalı kapılar arkasında müdür odalarında ayağa çağrılarak yapılan üyelikler sendikal çalışma değil diye konuştu.


Zerrin SOMUNCU

Samsun Haber Gazetesi

EĞİTİM- İŞ SAMSUN ŞUBESİ


BASIN AÇIKLAMASI


Aday öğretmenlere yapılan baskıya karşı durmak sendikal ilkemizdir.
Genç öğretmenlerimizin onca emek ve sınavlar sonucunda kendisini ve geleceğin gençlerini yetiştirme özlemini gerçekleştirmesinde sonuna kadar onların yanında olacağız.
Milli Eğitim Bakanlığı Şubat döneminde bilindiği gibi 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirdi.Aday öğretmenler için ilk defa 35 bin Danışman Öğretmen görevlendirildi.Yeni ataması yapılan bu öğretmenlerimiz kkutularak ve baskı ile bir sendikaya üye yapılmaya çalışılmaktadır.Öncelikle genç öğretmenlerimizin mesleğinin ilk gününde adeta travma yaşamasına neden olacak ahlaksız sendika üyeliği tekliflerini yapanları şiddetle kınıyuz.
Samsunun Bafra İlçesinde İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde benzer bir olay yaşanmıştır.Kendi basın açıklamalarında ifade ettikleri gibi; 08.03.2016 da okula gelen Bafra Eğitim Bir Sen yöneticileri Öncelikle okula atadıkları Müdür Yardımcısından kendilerine uygun yer olarak o gün okul dışında görevli olan Müdür Yardımcısının odasını almışlar. Daha sonra okulda bulunan aday öğretmenleri tek-tek odaya alarakMüdür Yardımcısının makamına oturup psikolojik baskı ile sendikalarına üye yapmaya başlamışlar.
İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü bu durumu görerek aday öğretmenleri baskı altında üye yapma eylemine haklı olarak tepki göstermiştir.İnsan onuruna ve insan haklarına aykırı bu uygulamaların içinde olan başta Bafra Eğitim Bir- Sen Başkanı Hamdi Yıldız olmak üzere diğer sendika yöneticileri ve ikna odası oluşumuna yardımcı olanlara; bu yetkiyi ve gücü nereden aldıklarını hangi yasaya göre aday öğretmenleri ayaklarına çağırarak tek-tek görüştüklerini açıklamaya davet ediyum.Genç öğretmenlerimize bu olayı bu şekilde yaşatanlara yazıklar olsun.
Bu ülkenin genç öğretmenlerine bu türden baskılara yol açan Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğine neden karşı çıktığımız şimdi daha iyi anlaşılacaktır.Okullarda çalışan öğretmenlerimize de aynı şekilde nm kadro uygulaması ayrıcalıklı ders programı düzenlemesi ayrıcalıklı görevlendirme ve atama vaatleri yapılarak sendika üyeliği teklifleri yapılmakta olduğunu biliyuz.
Sözde yetkili malum sendikanın ülkemizin bütün illerinde aday öğretmenlere yaptıklarını biliyuz. O kadar ki Konu TBMM ne kadar muhalefet Millet Vekillerince getirilmiştir.2yıl buyunca elini kolunu bağladıkları aday öğretmenleri içeriden ve kendi atadıkları idarecilerden aldıkları destekle sendika üyesi yaptıklarını biliyuz. Bu öğretmenlerimize iktidar gücü ile yapılan bu gayri ahlaki zla ve baskı ile üyelik işlemleri sendikal çalışma değildir. Gitsinler öğretmen odalarında üye yapsınlar.Kapalı kapılar arkasında müdür odalarında ayağa çağrılarak yapılan üyelikler sendikal çalışma değildir.
Biz Eğitim-İş olarak; öğretmenlerimizin insanca yaşayacakları ekonomik haklara kavuşması içiniçinde mülakat olmayan adaletli bir Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.Ayaklarına aday öğretmenlerin çağrılmasına karşı çıkan ender okul müdürlerimizden birisi olan üyemiz Ahmet Gençayın haklı davasında yanında olmaya devam edeceğiz. 12.03.2016


Rüstem KARA
Eğitim-İş Samsun Şube başkanı

Günün Diğer Haberleri