Ayakta durma cezası verdi görev yeri değişti

İZMİR'de öğrencilerini disiplinsiz davranıışlarından caydırmak amacıyla, oluşturduğu sınıf kumbarasına 10, 25, 50 kuruş para cezası ve ayakta durma cezası veren öğretmen Pelin Ergül Kurt, bir velinin şikayeti üzerine yer değiştirme ve maaş kesintisi cezası aldı. Eğitim-Sen verilen cezayı protesto etti.

EĞİTİM - 2016-03-08 12:18:36

Kemalpaşa İlçesi'nde dün, Pakmaya İlkokulu 4. sınıf öğretmeni Pelin Ergül Kurt için verilen ceza Eğitim-Sen tarafından protesto edildi. Kemalpaşa Eğitim-Sen üyelerinin yaptığı protestoya veliler ve öğrenciler de katıldı. Grup adına Kemalpaşa Eğitim-Sen üyesi Sergül Aydınlı basın açıklamasını yaptı. Disiplin soruşturması sonucunda maaş kesimi ve Kadifekale Zübeyde Hanım İlkokulu'na yer değiştirme cezası verilen öğretmenin uygulamalarının pedagojik açıdan tartışılıp eleştirilebileceğini kaydeden Aydınlı, şunları söyledi:

"Ancak verilen maaş kesim ve sürgün cezası bu suç ile orantılı değildir. Önyargılı bir yaklaşımın ürünüdür. Yukarıda anlatılan tüm bu sebeplerden dolayı soruşturma başında ve sırasında Pelin Ergül Kurt arkadaşımız aleyhinde tutum takınılmış ve soruşturmayı yürüten müfettiş yanlış yönlendirilmiştir. Bu anti-demokratik uygulamalar yargıdan dönecektir bundan kuşkumuz yoktur. Bu sorun okul yönetimi, öğretmen ve veli diyalogu ile çözülebilecek bir sorundur. Ancak ayakta durma yaptırımının uygulandığı gün öğrenci velisi okul müdürü ile konu hakkında görüşmek istemiş müdür ise Pelin Ergül Kurt öğretmen ile konuşmak istemeyip uygunsuz bir şekilde 'Beni o kadınla muhatap etmeyin' diyerek cinsiyetçi yaklaşımda bulunmuş ve sorumluluk almaktan kaçınarak veliyi BİMER'e şikayet etmeye yönlendirmiştir. Şikayeti yapan velimiz üç dört gün sonra olayların mahiyetini anladığında öğretmenimize; 'Ben sizinle konuşmak için okula gelmiştim. Ancak müdürümüzün yönlendirmesi ile davrandım. Aslında şikayet etme gibi bir düşünce taşımıyordum' diye ifadede bulunmuştur. Olayı duyan ve öğretmenlerinin ceza almasını istemeyen diğer veliler Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek olayı hiç kimse mağdur olmadan çözme girişimlerinde bulunmuşlar ancak maalesef başarılı olamamışlardır."

Açıklamaya katılanlar, öğretmenin yerinin değiştirilmemesini istedi.

Günün Diğer Haberleri