Öğretmenlerin ve aday öğretmenlerin baskıyla, tehditle ve telkinle sendikaya üye yapılmasını kınıyoruz.

Eğitim İş Kocaeli Şubesinden yapılan basın açıklamasında;

SENDİKA - 2016-03-06 19:53:41

BASINA ve KAMUOYUNA

 

10 Şubat 2016 da 30 bin aday öğretmenin ataması yapıldı. Ataması yapılan aday öğretmenlerimiz 1 Mart itibari ile istedikleri yerde 6 ay süre ile danışman öğretmenleri eşliğinde görevlerine başladılar. Öncelikle görevine yeni başlayan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, terör bölgesinde öğretmenlerin can güvenliğini sağlayamadığı için böyle bir karar almıştır. Ancak bakanlık bunu farklı bir şekilde ifade ederek toplumu yanıltmaktadır. Aday öğretmenlere adaylıklarını kaldırmak için getirilen sınav sistemini fırsat bilen yandaş sendika yöneticileri, aday öğretmenler üzerinde baskı oluşturmaya başlamışlardır. Yandaş sendika yöneticileri, gittikleri okullarda,  aday öğretmenlere; “bugüne kadar şu kadar kişi bize üye oldu siz olmayacak mısınız,  milli eğitim de çalışan müdürlerimizin çoğu bizim sendikaya üye, siz de üye olursanız rahat edersiniz, sınavlarda size yardım ederiz. Çünkü; sınavlarda çıkacak olan soruların çoğunluğu bizim hazırladığımız çalışma kitabı sorularından çıkmaktadır” gibi söylemlerde bulunarak üye yapmaya çalışmaktadırlar. Yandaş sendika yöneticileri, aday öğretmenleri okul müdürünün odasına tek tek veya toplu çağırarak üye çalışması yapmaktadırlar.

Öğretmenlerin bir sendikaya üye olmaları en doğal haklarıdır. Ancak bu durum baskıyla, korkutmayla, tehditle değil bilgilendirme ve kendi tercihi ile olmalıdır.

Şimdi Sayın Milli Eğitim Müdürüne soruyoruz;

Bu yapılanlardan haberiniz var mı?

Varsa bu fırsatı veren okul müdürüne veya müdürlerine ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Müdür odaları sendika odası mıdır?

Aday öğretmenlere yapılan bu baskılar karşısında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Yandaş sendika yöneticileri örgütlenme günü olmadığı halde, idareci oldukları görev yerini izinsiz terk etmişlerdir. Bunlarla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz? 

Yandaş sendika yöneticilerinin bu kadar rahat hareket etmelerinin nedeni nedir?

Eğitim İş olarak öğretmenlerin ve aday öğretmenlerin baskıyla, tehditle ve telkinle sendikaya üye yapılmasını kınıyoruz. Eğitim iş her türlü haksızlık ve hukuksuzlukta öğretmenlerimizin ve aday öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edecektir. Gerek Kocaeli merkezde, gerekse  ilçelerimizde her türlü baskıyı  her yanlışı medya aracılığı ile kamuoyuyla  paylaşacağımızı, yapılanların takipçisi olacağımızı buradan ilgililere ve tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

 

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Adına

                                                                                                                          Bilal ŞENER

                 

Günün Diğer Haberleri