Danışman Öğretmenlikte İl MEMler Bakanlığı dinlemiyor mu?

EĞİTİM - 2016-02-25 20:11:53

Bu yıl ilk defa uygulamaya alınan danışman öğretmenlik uygulamasında sular durulmuyor. Her geçen gün farklı illerden farklı uygulamalarla ilgili şikâyetler yükseliyor. Hiç duyuruya çıkmadan danışman öğretmen belirleme çalışmalarının yapıldığını belirten sosyal medya kullanıcılarına en son Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunda “geçti artık o dönemler, Müslümanların devri” diye bağırdığı söylenen Recai B. eklenmişti.

Danışman Öğretmen Semineri’nde Atatürk Düşmanlığı

İllerde belirlenen danışman öğretmenler hafta boyunca iki günlük seminerlere alındılar ve yapacakları iş ve işleyişlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Fakat danışman öğretmen belirleme sürecinin illerde nasıl işlediği tam olarak net değil. Bazı illerde başvuruların içinde en kıdemli olanlar seçilirken bakanlıkça belirlenen kriterlere uygun olup olmadığına bakılmadığı, bazı illerde de sendikal durumları göz önünde bulundurularak kendilerine yakın sendikalardan öğretmenlerin belirlendiği yönünde şikayetler gelmekte. Bir takipçimiz okulundan uluslararası tecrübesi nedeniyle kendi isminin yazılıp gönderildiğini fakat okul idaresince belirtilmeyen başka bir öğretmenin gelen mesajla danışman öğretmenlik eğitimine alındığını belirtmiş.

İl MEMler danışman öğretmen belirlerken bakanlığın yazısını dikkate almıyor mu?

Daha önce okul müdürlerine en az 10 yıllık öğretmenler içerisinden ulusal veya uluslararası projelerde koordinatör ya da katılımcı olmuş, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan, iletişim becerisi yüksek, temsil becerisi yüksek olan öğretmenler arasından belirlenmesi yönünde bakanlıkça yazı gönderilmişti. Fakat il ve ilçeler bu yazıların cevabını alırken öğretmenlerin bu özelliklerindeki her hangi bilgilerini istemeden isim listelerini almıştı.

Değerlendirilmeye alınmayacak kriterler neden belirlendi?

Bir çok ilden farklı sendikalara üye öğretmenlerden de danışman olarak seçilenler olsa da bakanlıktan gelen yazıya göre işlem yapılmamasının verdiği rahatsızlıkla ilgili şikayetler gelmekte. Daha önce müdür atamalarında olduğu gibi şimdi de danışman öğretmenlerin belirlenmesinde izlenen yol ve yöntemin ortaya çıkardığı sonuç öğretmenlerin artan güvensizliğinden ve kaybolan inancından öte değil.

Sendikaların danışman öğretmen belirlenmesi konusundaki tutumu ne?

Danışman öğretmenlik uygulaması ile ilgili farklı düşünceler sendikalar üzerinden de dile getirilmekte.

Eğitimiş: DANIŞMAN ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI İPTAL EDİLMELİDİR

Eğitimsen: Danışman Öğretmenler Sendikal-Siyasal Referanslarla Belirlendi

 

Eğitimhaberci-Özel Haber

Günün Diğer Haberleri