EĞİTİM İŞ’TEN KIRMIZI KARTLI EYLEM

Eğitim-İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Danışman Öğretmen Seçiminde 301 öğretmenden oluşan listeyi keyfi olarak değiştirildiğini söyledi.

SENDİKA - 2016-02-23 22:02:57

YANDAŞ SENDİKA İLE İŞBİRLİĞİ YAPIP LİSTE DEĞİŞTİRDİLER

Yazılı bir basın açıklaması yapan Rüstem Kara, “ Samsun İl Milli Eğitim müdürlüğü ''DANIŞMAN ÖĞRETMEN'' seçiminde, seçme yetkisini aldığı her konuda olduğu gibi yandaş sendika ile işbirliği halinde listelerde değişiklik yapmışlardır. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün 30/12/2015 tarih 13492368 sayılı  yazısı ile en başından beri süreci iyi yürütemeyen Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ayrımcılığını körükleyen uygulaması ile ilgili ayak izi bırakınca; şu günlerde çok konuşulan, Trabzonsporlu futbolcu Salih DURSUN'nun  hakeme gösterdiği kırmızı kartı bizde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne mi gösterelim. Önce liste de olanlar sonradan neden çıkarılmıştır?” dedi.

ÖĞRETMENLER LİSTEDEN HAFTA SONU KEYFİ OLARAK ÇIKARILDI

 

19/02/2016 Tarihinde Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan danışman öğretmen seçimlerinde danışman öğretmen listesinin 301 öğretmenden oluştuğunu belirten Kara,  “ Bu isimler İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinin e posta adreslerine gönderildi.  Bu listelerde bulunan öğretmenler Bakanlıkça da SMS ile bilgilendirildi. MEBBİS modülünde hizmet içi eğitim semineri kısmına kursiyer olarak işlendiler. Bu öğretmenlerimiz MEBBİS şifreleri ile sisteme girdiklerinde bunu gördüler. 

Ancak, Sendikamıza gelen bilgilerde ve elimizdeki evraklarda malum sendikanın direktifleri ile bazı öğretmenlerimiz hafta sonu olmasına rağmen keyfi olarak çıkartılarak, Eğitim Bir Sen sendikasına üye öğretmenlerin yazıldığı ihbarları gelmiştir. “ diye konuştu.

 

BU HAKKI NEREDEN ALIYORLAR ?

 

Hafta sonu bu öğretmenlerin isimlerini kimlerin hangi gerekçe ile değiştirdiklerini sotran kara açıklamasını şöyle tamamladı: “  Sisteme işlenen Öğretmenler yerine kendi istedikleri öğretmenleri yazanlar bu öğretmenlere neden haber vermemişlerdir. Bu hakkı kendilerinde nereden bulmuşlardır?  Öğretmenlerle alay edilir derecesinde yapılan bu uygulamanın sorumluları ile ilgili bir işlem tesis edilecek midir? Eğitim-İş olarak, bu haksızlıkları yapan ve  yaşatanların bir an önce tespit edilerek,gereğini yapmaları için yetkilileri uyarıyoruz.”

 Haber362.com

Günün Diğer Haberleri