Terör Bir İnsanlık Suçudur, Lanetliyoruz!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Denizli İl Temsilciği basın açıklaması

SENDİKA - 2016-02-20 12:30:09

Türkiye'nin Başkenti Ankara'da gerçekleştirilen ve onlarca insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan ve yine sayısını tam olarak bilemediğimiz birçok vatandaşımızın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınamak için 19 Şubat Cuma günü saat 17.00 da Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yaptık. Basın açıklamamıza Konfederasyonumuz Sendikaları üyeleri ve Eğitim İş Denizli Şubesi üyelerimizin yanında Denizli Milletvekillerinden Kazım Arslan da katıldı.

 Açıklamamızda AKP'nin uygulamış olduğu iç ve dış politika, Türkiye'yi her türlü terör saldırısına açık bir coğrafyaya dönüştürdüğüne, Suriye politikası ve terörle müzakere süreci, ortaya çıkan tablonun temel nedeni olduğuna, AKP'nin komşu bir ülkenin toprak bütünlüğün tehdit eden politikaları ile emperyalizmin bölgeye yönelik planları yurttaşlarımızın can güvenliğini tehdit eder noktaya geldiğine değindik.

Cumhurbaşkanımızın Obama’ya seslenerek “ Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz.” Derken kendi ülkesinde işlenen cinayetlerin sorumluluğunu almamaktadır. Özellikle Denizli milletvekili sayın Kazım Aslan’dan  bunu mecliste dillendirmesini ve sorumluları istifaya çağırmasını istedik.

Patlamanın sorumluları ve arkasındaki güçler bir an önce ortaya çıkarılmalı ve bu konuda halka hesap verilmelidir.

Kadem Özbay

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Denizli İl Temsilcilik Başkanı

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı

 

Günün Diğer Haberleri