MEB KONYA’DAKİ BİR OLAYIN SORUŞTURULMASINI KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİNE HAVALE ETTİ

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklama

SENDİKA - 2016-02-08 17:05:59

28.12.2015 tarih, 400/410/1375 sayılı yazımızla Konya İli Meram İlçesi Gödene TOKİ bağımsız ortaokulu bünyesinde açılan imam hatip ortaokulunda kız öğrencilere baştan ayağa  tüm vücudu örten “ferace" adı altında bir giysi giydirildiği, buna karşı çıkan velilere de okul yönetimince tepki gösterildiğinin öğrenilmesi üzerine MEB’e durumu açıklar bir yazı yazmış; ilgili okul yöneticileri hakkında soruşturma yapılmasını istemiştik.

Ne var ki konuya ilişkin MEB Rehberlik ve Denetim Kurulu Başkanlığı’ndan gelen cevabi yazıda, gereğinin yapılması için gönderdiğimiz yazının Konya Valiliği yerine; Kahramanmaraş Valiliği’ne  bir yazı ile bildirildiği belirtilmektedir.

Bu,  bir kafa karışıklığı yaratmak değilse; en hafif ifadeyle yazışma usulünde ciddiyetsizlik belirtisidir. Bakanlığın yüzlerce  yazılı talebimize sessiz kaldığına, hatta 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu kapsamında sorularımızı cevapsız bıraktığına tanık olmuştuk. Ancak yaşanan bu örnek, Bakanlığın yazışma usul ve adabını yeterince önemsemeyip ciddiye almadığını ve konunun sehven yapılan bir hata olmadığını düşündürmektedir. Bakalım Bakanlık yetkilileri bu fahiş hataya ne diyecekler, gerçekten çok merak ediyoruz.

MERKEZ YÖNETİM KURULU 

Bakanlığa yazdığımız yazı için tıklayanız.

Bakanlığın verdiği cevap yazısı için tıklayınız.

Günün Diğer Haberleri