BAKAN AVCI MEHMET AKİF İNAN HATIRA YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI

ANKARA (ANKA) - Memur-Sen, Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması ödül töreni düzenledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleşen törende yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

SENDİKA - 2016-01-06 21:00:24

Memur-Sen kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın vefatının 16. yılında adına düzenlenen “Unutamadığım Öğretmenim” temalı hatıra yarışması ödül töreninde konuşan Nabi Avcı, “Kimse ilkokulda okuduğu dönemde Milli Eğitim Bakanını hatırlamaz fakat herkes ilkokuldaki öğretmenlerini hatırlar” sözleriyle öğretmenliğin önemine değindi.

Bakan Avcı, bu yarışmaya katılsa ve öğretmenlerinden birini seçmek durumunda kalsa Eskişehir Maarif Koleji’ndeki resim öğretmeni Cevat Ülger’i anlatmak istediğini söyledi. Unutamadığı öğretmeniyle nasıl tanıştığını anlatan Avcı, “Ali Yalçın’dan uzun konuşacak değilim” sözleriyle Memur-Sen Genel Başkanına gönderme yaptı. Düzenlenen etkinliğin öneminden dolayı Memur-Sen çalışanlarına ve Ali Yalçın’a teşekkür eden Avcı, yarışmanın birincisi olan Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi Derya Ödemiş’e ödülünü verdi.

Törende konuşan Ali Yalçın, Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın iman, irfan ve aksiyon adamı olduğunu, bir düşünce adamı olmanın ötesinde sahaya inerek düşüncesini örgüt çatısı altında somut eyleme dönüştürdüğünü söyledi. Konuşmasında İnan’ın “Milli Eğitim Bakanı olmaktansa en büyük sendikanın genel başkanı olmayı tercih ederim” sözlerine de değinen Yalçın, şöyle devam etti:

“Mehmet Akif İnan’ın ideallerinde yaşattığı büyük Türkiye’nin inşası doğrultusunda nitelikli eğitim, nitelikli toplum anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Memur-Sen ve Eğitim-bir-Sen olarak, Mehmet Akif İnan’ın adının ve eserlerinin yaşatıcısı olmayı da asli sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu bakışla Mehmet Akif İnan’ın şair, yazar, düşünce adamı kimliğiyle bıraktığı eserlerini kültür camiasının hizmetine sunmak için çalışıyoruz.”

Tören’de ayrıca İnan’ı anlatan bir belgesel gösterildi. Tören çıkışında davetlilere “Unutamadığım Öğretmenim” yarışması sonucunda dereceye giren eserlerin bulunduğu bir kitap ve Mehmet Akif İnan’ın kitapları hediye edildi. (ANKA)

(HND/ERD)

Günün Diğer Haberleri