Eğitim İş Kocaeli Şubesi:Sahte Diploma Skandalının Takipçisiyiz

Gün geçmiyor ki Milli Eğitim bünyesinde yeni bir skandal olay yaşanmasın. Liyakatsiz yöneticiler, eğitimin hızla gericileştirilmesi, öğretmenlerimizin itibarsızlaştırılması, binlerce okul müdürünün haksız yere görevden alınması derken bir de sahte yüksek...

SENDİKA - 2015-12-27 17:53:55

Gün geçmiyor ki Milli Eğitim bünyesinde yeni bir skandal olay yaşanmasın. Liyakatsiz yöneticiler, eğitimin hızla gericileştirilmesi, öğretmenlerimizin itibarsızlaştırılması, binlerce okul müdürünün haksız yere görevden alınması derken bir de sahte yüksek lisans diploması çıkıverdi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Milli Eğitimde Cumhuriyet tarihimizin en büyük yönetici kıyımı yaşandı. Puanlama sistemi adı verilen ve çoğu okul müdürümüzün yüzünü dahi görmemiş iki aylık İlçe MEM yöneticilerinin marifetiyle Okul Müdürleri görevden alınmıştı.13 yıllık Siyasal İktidarın kadrolaşma hareketi malum yandaş sendika eliyle doruğa çıkmıştır. Cumhuriyet değerleri ve Atatürk Devrimlerinden yana tavrı olan Okul Müdürlerimiz görevden alınmış ve yerlerine yandaş sendika üyesi yöneticiler şişirilmiş puanlamalarla atanmıştır. Hukuki süreç başlatılmış çoğu dava kazanılmış, hatta Danıştay’ın duvarına toslayan bu haksızlık, yine hukuk’un arkası dolanarak yeni yönetmeliklerle atama şekilleri değiştirilme suretiyle mağduriyeti devam ettirmişlerdir.

Bunca yapılan haksız uygulamalardan doymamış olacaklar ki, İlimizde vahametle nitelendirilecek yeni bir olay yaşanmıştır. Basına yansıyan olay şöyle cereyan ediyor. “Kartepe Hayrettin Gürsoy Spor Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısıyken geçtiğimiz günlerde tamamı Eğitim Bir Sen üyesi komisyon tarafından Kandıra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne atanan Cafer Kuzu’nun kendi adına Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Diploması düzenlediği ortaya çıkıyor”

Eğitim gibi Ülkenin geleceğini şekillendiren önemli bir özneye hayat veren kurumların bu denli çirkin uygulamalara sahne olmasını ibretle izlemekteyiz. Konu ile ilgi derhal ilgili kurumlar harekete geçip sorumlularının gereken yaptırımlara tabi tutulması elzemdir.

Eğitim İş olarak, geçmişte olduğu gibi bugünde yapılan tüm haksız uygulamaların karşısında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Konu ile ilgili başta Sayın Valimizi, İl Milli Eğitim Müdürümüzü göreve davet ediyor, konunun takipçisi olacağımızı, gerekli işlemlerin yapılmaması durumunda suç duyurusunda bulunacağımızı buradan kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz.

 

 

ŞUBE YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri