Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Sendika Başkanına Pardon Cezası

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'ya verilen Cezada Milli Eğitim itiraz süresinde hata yaptığını kabul etti.

SENDİKA - 2015-12-18 19:41:04

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona'ya verilen Cezada Milli Eğitim itiraz süresinde hata yaptığını kabul etti.Konu hakkında sitemize açıklamalarda bulunan Özkan Rona;

"24 Kasım 2014 de Öğretmenler Günü Programında İl Milli Eğitim Müdürünü konuşması esnasında sendika başkanları protesto etmiştik. Bu eylemden dolayı bizlere idari soruşturma açıldı ve Devlet Memurları Kanunu na göre Kınama Cezası verildi. Ben o dönemde müfettişlere ifade vermeyi reddetmiştim. Daha sonra İl Disiplin Kuruluna ceza ile ilgili itirazımız yaptık. İtirazımız  kabul edildi, verilen ceza iptal edildi. Bu kez de Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü kanundaki bir maddeyi işletti ve iptal edilen cezayı bir alt ceza olan Uyarı cezası olarak tekrar verdi. Bu ceza bana 28.08.2015 tarihinde tebliğ edildi. Ben de 04.09.2015 tarihinde yeniden itiraz ettim. Kanunlar verilen disiplin cezasına itiraza 7 gün süre veriyor 7. gününde itiraz etmiş olmama rağmen zamanaşımı iddiasıyla bu başvurumuz reddediliyor. 
Bu durum Bursa İl Teftiş Kurulu nun ne kadar yetersiz olduğunu açıkça gösteriyor.  Hukuku işletmesi gerekenler hukuk bilmez iseler, ortaya böyle keyfilikler çıkar. Biz şimdi bu basiretsizlige bakarak Bursa daki 30.000 den fazla öğretmenin ve eğitim çalışanlarının adaletinin kimlerin eline teslim edildiğini görerek bunca soruşturma ve ceza kararlarının adaletine nasıl inanalım? Yeni bir "Pardon" vakası.Bu olay açıkça Bursa'daki idari ceza kararlarına gölge düşürüyor" dedi.

Eğitim Haberci Özel Haber

Günün Diğer Haberleri