Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın Müdür Yardımcılığı Atamalarının Sınavla Yapılacak olmasına İtirazı

Yöneticilik tecrübesini,bilgi birikimini değerlendirmeyi,kurumsal hafızanın devamlılığını göz ardı ederektüm müdür yardımcılarını/ başyardımcılarına sınav dayatmak;

SENDİKA - 2015-12-17 22:56:32

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı ziyaret etti.

Ziyarette görüşülen Yönetici Atamaları ile ilgili bölümde,

Yönetici görevlendirme yönetmeliği yeniden ele alınmalıdır

İdari yargı mercilerince verilen kararlar sonrası yönetici görevlendirme yönetmeliğinde değişiklik elzem hale geldiğini ifade eden Yalçın, “Ekim 2015 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik, beraberinde yeni sorunları da getirmiştir. Yöneticilik tecrübesini, bilgi birikimini değerlendirmeyi, kurumsal hafızanın devamlılığını göz ardı ederek tüm müdür yardımcılarını/başyardımcılarına sınav dayatmak; görev süresini dört yıl olarak belirleyip sonrasını adaylar açısından belirsiz bırakmak, yönetici görevlendirme sürecinde yeni sorun alanları oluşturacaktır. Bu nedenle mevcut yöneticilerinin bilgi birikimlerini ve tecrübelerini koruyacak bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu ortadadır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyleyerek, genel yetkili sendika olarak Eğitim-Bir-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade ederek, eğitim çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını, bunları çözmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Burdan Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Sayın Ali Yalçın'a sormak isteriz;

1-Sendika olarak Müdür ve Müdür Yardımcılarının kadroları ellerinden kanun değişikliği ile alınırken neden bu tepkiyi vermediniz ?

2-Mülakat ile gerçekleştirilirilen müdür atamalarında Yöneticilik tecrübesini, bilgi birikimini değerlendirmeyi, kurumsal hafızanın devamlılığını göz ardı  edilip edilmediği konusundaki düşünceniz nedir?

3-Bir çok ilde mahkeme kararları olmasına rağmen görevine iade edilmeyen eski Okul Müdürleri konusunda da Yöneticilik tecrübesini, bilgi birikimini değerlendirmeyi, kurumsal hafızanın devamlılığı düşüncesini savunuyor musunuz?


Günün Diğer Haberleri