Tbmm Başkanı: ‘İnsan Mimarlığı' Yapan Öğretmenlerimiz, Toplumsal Geleceğimizin De Teminatıdırlar

Tbmm Başkanı: ‘İnsan Mimarlığı' Yapan Öğretmenlerimiz, Toplumsal Geleceğimizin De Teminatıdırlar

EĞİTİM - 2013-11-23 17:59:55

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yurdun en ücra köşelerinde "insan mimarlığı" yapan öğretmenlerin, toplumsal geleceğin de teminatı olduğunu söyledi.
TBMM Başkanı Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençleri yetiştiren öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Bugün, öğretmenlerimize karşı taşıdığımız samimi duyguların ifadesi için bir fırsattır. Zira dün bizi millet yapan değerleri onlar öğrettiler, yarın da onlar öğreteceklerdir" dedi.
Yurdun en ücra köşelerinde "insan mimarlığı" yapan öğretmenlerin, toplumsal geleceğin de teminatı olduğuna işaret eden TBMM Başkanı, mesajında şunları söyledi:
"Çocuklarımızı ve gençlerimizi insanlığa yararlı bireyler haline onlar getirmişlerdir. Milletimiz, 'muasır medeniyetler' seviyesine onlar sayesinde ulaşacaktır. Bu nedenle öğretmenlerimize daima minnet ve şükran borçluyuz.
İçinde bulunduğumuz iletişim çağında bilgili, yetenekli, birbirine saygılı, sorumluluklarının bilincinde olan bireyler onlar sayesinde yetişecektir. Ülkemiz, onların yetiştirdiği bireyler sayesinde medenileşme yarışında başarılı olacaktır.
Kör cehaletin düşmanı olan öğretmenlerimize sağladığımız imkânlar artırıldığında ve refah düzeyleri geliştirildiğinde geleceğimizin çok daha güzel olacağına inanıyorum. Milletimizin en yüce temsil makamı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, eğitim camiamızın sorunlarının çözümü noktasında bugüne kadar gösterdiği duyarlılığı daima muhafaza edecektir.
Bugün dolayısıyla eğitim ordumuzun bütün mensuplarının Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyor, özverili çalışmalarından dolayı hepsine sevgi ve saygılarımı sunuyorum." (ANKA)
(MG/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri