'İş güvencesine dokundurtmayız, bu konuda kararlıyız'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kamu personel rejimi değişikliği konusunda hükümeti uyarma gereği duyuyoruz. Kamu görevlilerinin istihdam güvencesini ortadan kaldıracak değişikliğe izin vermeyiz. Bu noktada kararlıyız dedi.

SENDİKA - 2015-12-12 22:59:38

Yalçın yaptığı yazılı açıklamada, hükümet programının 3, 6 aylık ve 1 yıllık şekilde takvimleştirilerek eylem planına bağlanmış olmasını olumlu bulduklarını ifade etti.

Eylem planında ortaya konan takvimin, her icra konusu için azami süre olarak görülmesi gerektiğini aktaran Yalçın, verilen süreden daha önce ve hızlı şekilde hedeflere ulaşılmasının da bir vizyon olarak ortaya konması gerektiğini belirtti. Yalçın, şunlara işaret etti:

64. Hükümet'in açıklamış olduğu eylem planının toplumun her kesimine yansıyacak müjdelerle doludur. Bu müjdelerin hayata geçirilmesi durumunda, Türkiye büyüme ve kalkınma yolunda bir adım daha ileri atacaktır. Bu paket, Türkiye'nin motivasyonunu artıracak, umudunu güçlendirecektir. Yeni Türkiye'yi, bölgesinde ve dünyada söz sahibi olma noktasında zirveye taşıyacaktır."

Yalçın, eylem planının icraata dökülmesi aşamasında, mutlaka ilgili taraflar, sendikalar, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ile istişare ve işbirliği yapılması gerektiğine değindi. Yalçın, toplu sözleşmede yer alan çalışma konularıyla ilgili olarak da 1 aylık bir süre öngörülmesi ve bu sürenin sonunda beklentileri doğrultusunda düzenleme yapılmasını önemsediklerini belirtti.

Yalçın, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu bağlamda 4B ve 4C'li personelin kadroya geçişi, ek gösterge, cuma namazına ilişkin sürenin artırılması gibi taleplerimiz başta olmak üzere toplu sözleşmede yer alan çalışma konularının en geç 2016 yılıyla birlikte kazanıma dönüşmesi için gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır. Kamu personel rejimi değişikliği konusunda ise hükümeti uyarma gereği duyuyoruz. Kamu görevlilerinin istihdam güvencesini ortadan kaldıracak değişikliğe izin vermeyiz. Bu noktada kararlıyız."

Günün Diğer Haberleri