İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BAKANLIĞIN ÜZERİNDE Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığının üzerinde titiz bir şekilde durduğu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında gün geçmiyor ki yeni bir skandal yaşanmasın.

EĞİTİM - 2015-11-30 23:43:50

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALİREİSOĞLU imzasıyla yayınlanan resmi yazıda adeta öğrencisi olmayan kurslara öğrencilerin zorla devam ettirilmesi, öğrencisi olmayan kurslardaki öğretmenlere ise ek ders ücreti ödenmesi anlamına gelen skandal bir yazı gönderildi.
 
Öğrencisi olmadığı için yönetmelik gereği kapatılması ya da birleştirilmesi gereken sınıflar ile ilgili açıkça yönergede ve destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili mevzuat hükümlerine rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürü okullardan gelen öğrencisi olmadığı için kapatılması gereken kurslarla ilgili Yönergelere ve kılavuza aykırı yolladığı resmi yazıyla skandala imza attı. 
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün 23.09.2014 tarih ve 4145909 sayılı yönergesinin
9.Maddesinde “

“Kursların kapatılması
MADDE 9– (1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10’un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir.” denmektedir.
Ve yine

Millî Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursu e-Kılavuzunun
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALİREİSOĞLU imzasıyla yayınlanan resmi yazıda adeta öğrencisi olmayan kurslara öğrencilerin zorla devam ettirilmesi, öğrencisi olmayan kurslardaki öğretmenlere ise ek ders ücreti ödenmesi anlamına gelen skandal bir yazı gönderildi.
Mevzuata aykırı olarak gönderilen yazı adeta “reklam kokan hareketler" türünden.

Meri Mevzuata aykırı olarak gönderilen evlere şenlik, skandal yazıda kullanılan ifadeler şöyle;
“Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda açılan Destekleme ve Yetiştirme kurslarının öğrenci yetersizliği ve devamsızlık yapması sonucunda kapatılması ilgi yazılarla tarafımıza bildirilmiştir. Kursların kapatılmaması, Öğrenci devamının sağlanması ve durumla ilgili müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda ..." denmektedir.
İşte O Yazı:
Öğrencilerin isteğine bağlı olarak açılan kursların, mevzuata aykırı bir şekilde  "kursları, zorla devam ettirin ve kapatmayın" diye keyfine göre talimat veren Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün bu yazısı eğitimcilerin tepkisine neden oldu.

Yine Kurs açılabilmesi için en az öğrenci olmadan kurs açılamazken kapatılması için skandal talimat gönderen İlçe Milli Eğitim Müdürü de İlgili Yönergenin “ Kursların kapatılması başlıklı “ Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10’un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir.” 9.madesine göre öğrencisi olmayan kursu açık tutturarak açıkça suç işlemektedir;

Yine Aynı Kılavuzun” İl/İlçe Komisyonları, kurs merkezlerinin yerini, türünü, açılış/kapanış onaylarını ve görev alacak öğretmenleri belirlemek, kursların işleyişini sağlamak amacıyla il/ilçe milli eğitim müdürlerince oluşturulur.”  2. Maddesinin A Fıkrasına göre ” İlçe Milli Eğitim müdürlüğü bünyesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından kurulan ve Kılavuzun 2. Maddesinin d fıkrasına göre Kurs Merkezlerindeki iş ve işlemleri yönetmekten birinci derecede sorumlu olan DYK Komisyonu da kendilerine ulaşan ve kapatılması gereken kurslarla ilgili kursları kapatmayarak görevi ihmal suçu işlemektedir.

Okullara kursların kapatılmaması, öğrenci devamının sağlanması ve bu konuda kendisine bilgi verilmesini isteyen Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü aynı skandal talimatı kendi kurduğu ve 7 kişiden oluşan DYK komisyonuna da vermesi gerekmektedir.

Öğrenci olmadığı için kapatılması gereken kursları kapatmayarak ve öğrencisi olmayan kurstaki öğretmenlere ek ders tahakkuk ettirecek olan okul müdürleri mevzuata göre kamu zararı oluşacağından TCK ( Türk Ceza Kanununa) göre suç işlemiş olacaktır.
 
Türk Ceza Kanunu'nun (TCK)

251.maddesinin 2).fıkrasına Denetim görevini ihmal ederek, zimmet veya irtikâp suçunun işlenmesine imkân sağlayan kamu görevlisi, üç aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Görevi kötüye kullanma başlıklı 257. Maddesinin 2. Fıkrasına göre ise ; (2) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. “
denmektedir.
 
Bile bile suç sayılan bir talimatı yerine getirip getirmeyecek olan okul idarecileri hakkında ise nasıl işlem yapılacağı merak konusu. 

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ALİREİSOĞLU daha önce de görevden aldığı Dr. Behiye Nevhiz IŞIL Anadolu Lisesi okul müdürünün okuluna, kendini müdür olarak atamakla ve Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği toplantıya bütün idarecilerin katılımını zorunlu tutmak gibi daha önce yaptığı skandal uygulamalarla da gündeme gelmişti.  Kamuoyunda yaptığı icraatları ile tepki toplayan Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü bazı sendikalar tarafından da protesto gösterileri ile protesto edilmiş, hakkında soruşturma açılmıştı.  
 
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü bu son olayda verdiği bu skandal talimatı ile “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığının üzerinde mi?” sorularını akla getirdi.

Kaynak: www.mebpersonel.com

Günün Diğer Haberleri