DİSK: BİR SUÇ NASIL DEVLET SIRRI OLABİLİR?

ANKARA (ANKA) -DİSK Basın-İş, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdel Gül’ün, MİT TIR’ları haberi için ifade verdikleri İstanbul Adliyesi’nde tutuklanmalarını “Bir suç nasıl ‘devlet sırrı’ olabilir?” ifadeleriyle eleştirdi.

SENDİKA - 2015-11-27 22:54:13

DİSK Basın-İş’ten yapılan yazılı açıklamada Gazeteci Dündar ve Gül’ün tutuklanacaklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından belli olduğu savunuldu. Gazetecilerin suç teşkil ettiği gerekçesiyle tutuklanmalarına sebep olan haberin yalanlanmadığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“MİT'e ait olduğu devletin yetkili ağızlarından ifade edilen, silah taşıdıkları kabul edilen TIR'lara ait bir haberdi yaptıkları. TIR'ların Suriye'de yaşayan insanlara umut değil, ölüm taşıdığının belgesini yayınlamışlardı. İlginçtir ki asılsız haber yapmakla değil, devletin gizli bilgilerini yayınlamakla suçlandılar. Hangi yasa, anayasa veya uluslararası sözleşme bir devlete suç işleme hakkı tanıyor, tanıyabilir? Bir suç nasıl ‘devlet sırrı’ olabilir?”

-“CUMHURBAŞKANI NEDEN ‘BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEK’ DER?”-

Açıklamada, savcıların, silah yüklü TIR'ları soruşturmak yerine neden onu haber yapanları sorguladığı soruldu. DİSK Basın-İş, “Cumhurbaşkanı neden ‘Bu haberi özel olarak yapan kişi de öyle zannediyorum ki bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu!’ der” diye sordu.

Bu durumun suçu örtbas etme telaşı olduğu belirtilen açıklamada, “Silah taşınsa ne olur, taşınmasa ne olur” sözlerinin işin aslını geçiştirmeye yönelik olduğu kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Eğer ortada bir iç savaş varsa, savaşan tarafların eline silah tutuşturuyorsanız, namlunun kime dönük olduğunun önemi var mı?” ifadeleri kullanıldı.

DİSK Basın-İş’ten, “Tüm baskılara karşı, halkın habere ulaşma hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunların sorumluları da yargılanacak. Merak etmesinler eğer o günlerde bir haksızlığa uğrarlarsa onu da yazacağız” açıklaması yapıldı.

bU ARADA DİSK Basın-İş yetkilileri, Cumhuriyet Gazetesi'ne de bir ziyarette bulunacak. (ANKA)

(HND/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri