Birleşik Kamu İş:Özgür Basın Susturulamaz! Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu basın açıklaması

SENDİKA - 2015-11-27 22:45:01

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ!

MİT, içi silah ve mühimmat dolu tırları ulusal ve uluslararası hukuku çiğneyerek Suriye’ye gönderirken, Türkmenlere “insani yardım” gönderiyoruz yalanına başvurdular. Ama Cumhuriyet gazetesi yayımladığı haberlerde, bu savaş suçu konusunda hem yeni görüntüler, hem de yeni tanıklıklar ile suç üstü yaparak yalanlarını ortaya çıkarmıştı.

Bunun üzerine, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında, Suriye'deki gruplara Milli İstihbarat Teşkilatı'na ait TIR'larla silah ve cihatçı sevk edildiği iddialarına ilişkin haber ve görüntüler nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. TCK'nın 314/2'inci maddesine göre "teröre yardım ve yataklık", 328'inci maddesine göre "siyasi ve askeri casusluk amacıyla gizli bilgileri temin etmek" ve 330'uncu maddesine göre "siyasi veya askeri casusluk amacıyla gizli kalması gereken belgeleri açıklamak" ile ilgili soruşturma başlattılar.

AB-D emperyalistlerinin BOP emeline ulaşmak için Ortadoğuyu ve ülkemizi kan gölüne çevirmenin bir adımı olan, Suriye'yi işgal etme ve ordan da ülkemizi işgal etme planlarını hayata geçirmek için elleriyle doğurup, besleyip, büyüttüğü ve başımıza bela ettiği ÖSO ve IŞİD'e silah taşıyan MİT tırlarının, Cumhuriyet Gazetesi tarafından teşhir edilmesi üzerine, bilindik iki yüzlülükle saraydan gelen talimatla, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül, dün AKP'in hukuk bürolarına dönüştürülen yargı tarafından, tutuklanarak Silivri zindanlarına götürüldüler.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanma kararı demokrasi ve basın özgürlüğüne, eleştiri hakkına vurulan bir darbedir ve uluslararası bir skandaldır, şiddetle kınıyoruz, tutukluların derhal serbest bırakılmasını ve AKP iktidarının haber alma özgürlüğümüze müdahale etmekten vazgeçmesini istiyoruz.

BİRLEŞİK KAMU İŞ YÖNETİM KURULU


Günün Diğer Haberleri