EĞİTİM İŞ BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK ONUR ÖDÜLÜ UĞUR DÜNDAR’A VERİLDİ

Eğitim İş Antalya Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü” bu yıl gazeteci-yazar Uğur Dündar’a verildi.

SENDİKA - 2015-11-25 23:07:59

Eğitim İş Sendikası Genel Merkezinden yapılan açıklama,

Antalya Şubemizin her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü” bu yıl gazeteci-yazar Uğur Dündar’a verildi.

Dündar törenden önce Antalya Şubemizi ziyaret ederek Genel Başkanımız Veli Demir ve İl, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile sohbet etti, kitaplarını imzaladı. Daha sonra Muratpaşa Belediyesi’ne geçerek Başkan Ümit Uysal’ı ziyaret etti, belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Dündar’ın ödülü, Muratpaşa Belediye Kültür Salonu’nda yapılan ve yoğun katılımın olduğu törenle takdim edildi. Uğur Dündar’ın ödülünü Genel Başkanımız Veli Demir, Antalya Şube Başkanımız Mehmet Balık ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal birlikte verdi.

Dündar, ödülü almaktan büyük onur duyduğunu söyledi ve şöyle konuştu: “Yaklaşık yarım asırdır bu mesleği yapıyorum yüzlerce binlerce ödül aldım ama çocuklarıma bırakacağım en değerli, en onur verici ödüllerin arasında öğretmenlerden aldığım bu ödül geliyor. En başta önemi, değeri, pırıltısı bazılarının düşündüğünün aksine her geçen gün artan eşsiz laik, demokratik cumhuriyeti bizlere armağan eden Başöğretmenimiz Büyük Önder Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla minnetle eğiliyorum. Onun ‘yurtta barış, cihanda barış’ ilkesinin her geçen gün daha da değer kazanacağına ve onu umursamayanların ne denli pişman olacağına çok yakın bir gelecekte yine tanık olacağız.”

Bin bir güçlük içinde görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan tüm öğretmenleri yürekten alkışladığını kaydeden Dündar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ne yazık ki Öğretmenler Gününüz kutlu olsun diyemiyorum. 140 bin öğretmen açığının olduğu, 320 bin atama bekleyen öğretmenin bulunduğu ve öğretmenlerin sürülme korkusu yaşadığı, maddi sıkıntılar içinde olduğu bir ülkede Öğretmenler Günü kutlanamaz. Tek parti iktidarlarında 13 yıllık bir sürede, milli eğitim bakanlarının 5 kez değiştiği ve her seferinde sanki başka bir parti iktidara gelmiş gibi eğitim sisteminin allak bullak edildiği, tam 13 kez değiştirildiği bir ülkede Öğretmenler Günü kutlanamaz. O halde bizim sarılacağımız tek dal kalıyor, Büyük Önder Atatürk’ün eşsiz emaneti, yaşadığımız coğrafyanın hiç sönmeyecek ışığı, laik demokratik cumhuriyet tutunacağımız tek daldır. Laiklik olmazsa ne demokrasi, ne eğitim olur, ne bilim olur, ne fen olur, ne de aydınlık yarınlar olur.”

Genel Başkanımız Veli Demir ise konuşmasında başta Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm devrimci öğretmenleri saygıyla andığını ve Atatürk’ün gösterdiği hedefe kararlılık, bilgi, cesaret ve umutla ilerleyecek nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladığını söyledi. AKP iktidarı döneminde eğitim sisteminde gerçekleştirilen tahribata ve eğitim çalışanlarının yaşadığı sorunlara değinen Demir, bütün olumsuzluklara rağmen umutsuzluğa kapılmamak gerektiğini vurguladı ve“Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da yaktığı bağımsızlık ışığı sonsuza kadar yolumuzu aydınlatacaktır” dedi.

Törende Şube Başkanımız Mehmet Balık, Muratpaşa Belediye Başkanı Ünit Uysal ve emekli öğretmenlerimiz adına Şube Mali Sekreteri Hilmi Kancı da birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından emekli olan üyelerimize plaket verildi.

KİMLER ALDI?

Antalya Şubemiz, her yıl Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, Cumhuriyet devrimleri ve kazanımlarına sahip çıkan, ülkesi ve milletinin birliğinden yana olan, kamuoyunda bu tavır ve tutumlarıyla öne çıkmış, örnek olmuş aydın, ilerici ve çağdaş isimlere “Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü” veriyor. Bugüne kadar Mustafa Akaydın, Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Birgül Ayman Güler ve Metin Feyzioğlu’nun layık görüldüğü ödül, bu yıl ise Uğur Dündar’a verildi.

Günün Diğer Haberleri