VELİ DEMİR:ÖĞRETMEN ŞAKŞAKÇI OLMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım öğretmenler günü resepsiyonunda “Uçak düşürdük” dedi. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler de coşkuyla alkışladı.Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir:Öğretmen Şakşakçı Olmaz dedi.

SENDİKA - 2015-11-25 15:19:02

DENİZ AYHAN/ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Kasım öğretmenler günü resepsiyonunda “Uçak düşürdük” dedi. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler de coşkuyla alkışladı. 81 ilden gelen ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenlerin alkışına, tepki yağdı.

Alkışlara Cumhurbaşkanının eşi Emine Erdoğan da katıldı. Ancak bu duruma Erdoğan’dan beklenmedik tepki geldi. Erdoğan ‘’Mesele alkış meselesi değil. Biz buna şahit olmak istemeyiz. Ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ızdırabını yaşıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü Resepsiyonu’nda F-16’lar tarafından düşürülen Rus uçağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Eğitim-Bir-Sen üyesi öğretmenlerle bir araya gelen Erdoğan, “Tüm uyarılara rağmen hava sahamızı ihlal eden adiyeti belli olmayan savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. Müdahale sonrası iki uçaktan biri düşürülmüştür” ifadelerini kullandı.

ALKIŞ TUFANI

Erdoğan’ın açıklamasının ardından salonda bir alkış koptu. 81 ilden davet edilen öğretmenlerin yanı sıra eşi Emine Erdoğan da, Tayyip Erdoğan’ın bu sözlerini alkışladı. Erdoğan ise, sözlerinin alkışlanmasına tepki göstererek “Kardeşlerim mesele aslında bir alkış meselesi değil. Biz buna şahit olmak istemeyiz. Ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ızdırabını yaşıyoruz” dedi.

ÖĞRETMEN ŞAKŞAKÇI OLMAZ

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada, kendi üyelerinden hiçbir öğretmenin bu programa davet edilmediğini ve “Öğretmen aydın insan demektir. Öğretmen şakşakçı olmaz. Bu durumu kınıyorum. Öğretmenin orada da ders vermesi lazım. Oraya özel olarak seçilmiş, alkışlayacak adamları götürmüşler. Devlet büyüklerine karşı saygımız olmalı ancak ‘Uçak düşürdük” deyince alkışlamamalı. Öğretmen, barış konusunda da ders vermelidir. Türkiye’de bir tane başöğretmen var, o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun da savaşa ilişkin sözü “Yurtta barış, dünyada barıştır” Biz bunu ilke ediniyoruz” dedi.

Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş da, kendilerine üye olan öğretmenlerin saraydaki programa davet edilmediğini hatta birçok programa alınmadıklarına vurgu yaparak, yaşanan alkış olayını kınadıklarını söyledi.

Sözcü

Günün Diğer Haberleri